Ευλογημένο και τυχερό το παιδί που έχει την γιαγιά και τον παππού στη ζωή του

Ευλογημένο και τυχερό το παιδί που έχει την γιαγιά και τον παππού στη ζωή του

Ο ρόλος των παππούδων στη ζωή των μικρών μας είναι πάρα πολύ ξεχωριστός και περιλαμβάνει αμέτρητες αγκαλιές, χατίρια και απέραντη αγάπη. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που τα παιδιά αυτά είναι πολύ τυχερά.

Λένε τις πιο απίθανες ιστορίες

Θα τους μιλήσουν για ιστορίες του παρελθόντος αλλά δεν θα παραλείψουν να βάλουν πινελιές του φανταστικού, για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Θυμάμαι, κάποτε που ο δικός μου παππούς με είχε πείσει ότι είχε ταξιδέψει στην Κίνα περπατώντας ανάποδα με τη βοήθεια μιας μαγικής γκλίτσας!

Μαγειρεύουν καλύτερα και απ' τη μαμά

Το φαγητό της γιαγιάς (και του παππού) υπερέχει σε γεύση από αυτό της μαμάς και σου βγάζει μια ζεστασιά. Τα παιδιά μου, όταν είναι να επισκεφτούν το σπίτι των παππούδων, έχουν έτοιμη μια λίστα με σπεσιαλιτέ της γιαγιάς τους.

Γίνονται ξανά παιδιά... για τα παιδιά

Είναι τέτοια η χαρά τους με τα εγγόνια τους που θα ξεχάσουν την ηλικία τους και θα μεταμορφωθούν πάλι σε παιδιά. Η ζωντάνια που δίνουν τα παιδιά στους παππούδες τους είναι απέραντη. Και δεν υπάρχει ομορφότερη εικόνα από το να βλέπεις τους γονείς ή τα πεθερικά σου τόσο δραστήριους και ευτυχισμένους.

Tα αγαπούν με πάθος

Αυτό που λένε ότι για τους παππούδες τα εγγόνια τους είναι δυο φορές παιδιά τους, ισχύει και με το παραπάνω! Και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά. Μέσα από σφιχτές αγκαλιές, συμβολικά δωράκια, τα αγαπημένα τους σνακ και φαγητά. Οι τοίχοι του σπιτιού τους είναι καλυμμένοι με ζωγραφιές του και δεν θα βρεις έπιπλο που να μην έχει οικογενειακές φωτογραφίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v