Ο 7χρονος γιος μου ζηλεύει πολύ την αδερφή του. Τι να κάνω;

Ο 7χρονος γιος μου ζηλεύει πολύ την αδερφή του. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι σχεδόν 7 χρονών (τον Οκτώβρη γίνεται) και καταπιέζει συνεχώς την αδερφή του, η οποία είναι 8 χρονών. Συνεχώς την ενοχλεί και δεν την αφήνει σε ησυχία. Επίσης, ζηλεύει πολύ και θέλει να κάνει ό,τι κάνει η αδερφή του. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε τα υπέροχα παιδιά σας! Η ζωντάνια τους, το μεγάλωμα τους σας προκαλεί και σας προσκαλεί να είστε διαρκώς σε εγρήγορση ώστε να τα φροντίσετε!

Αποκτήσατε δύο παιδιά με την ελάχιστη διαφορά ηλικίας, γεγονός που σημαίνει ότι μεγαλώνουν μαζί αλλά ταυτόχρονα καθένα με τον δικό του ρυθμό και τον δικό του τρόπο. Έτσι αναπτύσσουν τα πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα προσωπικά τους χαρακτηριστικά. 

Ο γιος σας πιθανά εκδηλώνει μέσα από τη συμπεριφορά του τη λαχτάρα του να είναι κοντά με την αδερφή του, τη διάθεση του για παιχνίδι και για σχέση μαζί της! Δε θα πρέπει αυτό να σας ανησυχεί! Αντιθέτως, έχετε να το αξιοποιήσετε!

Λόγω του ότι τα παιδιά σας ανήκουν σε διαφορετικό φύλο, οι διαφορές τους αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονες σε κάποια επίπεδα. Για παράδειγμα το παιχνίδι τους διαφέρει, ο τρόπος προσέγγισης τους διαφέρει. Τα αγόρια μπορεί να μοιάζουν πιο άγαρμπα κάποιες φορές, ωστόσο δεν είναι. Έτσι είναι ο τρόπος τους! Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα κορίτσια ωριμάζουν ταχύτερα από τα αγόρια, έτσι η ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στα παιδιά σας μπορεί να είναι μικρή, αλλά οι ανάγκες που έχουν στην κάθε φάση ανάπτυξης πιθανά να διαφέρουν κατά πολύ. 

Επιτρέψτε στα παιδιά σας να αναπτύξουν μια πολύ καλή απευθείας σχέση μεταξύ τους, που δε θα χρειάζονται τη μεσολάβηση σας ώστε να επικοινωνήσουν. Η κόρη σας μπορεί να εκφράσει το πότε ενοχλείται και να θέσει τα όρια της και τις επιθυμίες της και ο γιος σας επίσης. Επομένως έχετε να τους εκπαιδεύσετε και προτρέψετε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v