Η 2χρονη κόρη μου ενώ έχει κόψει την πάνα, κατουριέται πάνω της. Τι μπορώ να κάνω;

Η 2χρονη κόρη μου ενώ έχει κόψει την πάνα, κατουριέται πάνω της. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έχω μία κόρη 2 χρόνων και 9μηνων. Έχουμε κόψει τη πάνα από τα 2 εκτός από το βράδυ. Ξεκίνησε παιδικό, είναι μία βδομάδα που έχει προσαρμοστεί, αλλά μόνο εκεί κάνει τσίσα πάνω της. Θα πάει και τουαλέτα αλλά έστω τη μία φορά θα της φύγουν, ενώ στο σπίτι το ζητάει. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα έχετε καταφέρει εξαιρετικά έως τώρα! Η ανάπτυξη και η εξελικτική πορεία της κόρης σας φαίνεται να προχωρά πολύ καλά, καθώς η κατάκτηση του ελέγχου των σφιγκτήρων είναι μια πολυσύνθετη και απαιτητική διαδικασία η οποία χρειάζεται χρόνο και πολύ τρυφερότητα έως ότου κατακτηθεί.

Το άγχος, ακόμη και εάν προκαλείται από θετικά προχωρήματα, όπως είναι ο παιδικός σταθμός, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα καθώς μπορεί προσωρινά να επαναφέρει παλαιότερες συμπεριφορές και συνήθειες. Η περίοδος αυτή είναι μεταβατική, επομένως και κρίσιμη. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τη φροντίσετε όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

Ξαναμιλάτε για το θέμα της τουαλέτας από την αρχή, τρυφερά και με κατανόηση, και τη βοηθάτε να ξαναφτάσει στο σημείο που ήταν. Η κατάκτηση θα είναι ταχύτερη αυτήν τη φορά, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς ήδη από πολύ νωρίς έχει προχωρήσει και δικαιούται να παλινδρομεί κάποιες φορές.  

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v