Είμαι περήφανη για το σώμα μου - Μέσα του μεγάλωσε το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου!

Είμαι περήφανη για το σώμα μου - Μέσα του μεγάλωσε το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου!

Η εικόνα του εαυτού σου μετά τον τοκετό είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που είχες συνηθίσει να βλέπεις πριν την εγκυμοσύνη. Τα σημάδια που άφησαν οι προηγούμενοι 9 μήνες δεν φεύγουν από τη μια στιγμή στην άλλη κι αυτό είναι φυσιολογικό!

Το μόνο που άκουγα στην εγκυμοσύνη ήταν ότι το σώμα μου θα επανέλθει γρήγορα και να μην ανησυχώ. Βαθιά μέσα μου το πίστεψα και περίμενα ότι, μόλις γεννήσω, θα είμαι πάλι όπως ήμουν πριν μείνω έγκυος. 

Ωστόσο, όταν κοιτάχτηκα πρώτη φορά στον καθρέφτη μετά τον τοκετό, η έκπληξή μου ήταν τεράστια! Το σώμα μου δεν ήταν εκείνο που είχα συνηθίσει… Είχα ραγάδες, μια μεγάλη ουλή από την καισαρική και η λεκάνη μου είχε ανοίξει. Θυμάμαι πως έτρεμα από την ταραχή μου και ξέσπασα σε κλάματα. 

Σήμερα, 8 εβδομάδες μετά, το σώμα μου είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Δεν έκανα γυμναστική και έτρωγα ό,τι ήθελα. 

Κοιτάζω το σώμα μου και είμαι περήφανη γιατί σ'αυτό μεγάλωσε για εννιά μήνες το μωρό μου. Φυσικά και θέλω να ξαναφορέσω small νούμερο, αλλά αυτό μπορεί να περιμένει για την ώρα...

Δίνω στον εαυτό μου τουλάχιστον ένα χρόνο και προς το παρόν επικεντρώνομαι σε μένα και στο μωρό μου. 

Εξάλλου, χρειάζονται εννιά μήνες για να μεγαλώσει το μωρό μας μέσα στο σώμα μας - πώς περιμένουμε να φύγουν αμέσως τα σημάδια της εγκυμοσύνης;

Ας σταματήσουμε λοιπόν να μιλάμε στις νέες μαμάδες για το πότε θα επανέλθει το σώμα τους...Καλύτερα να τις ενθαρρύνουμε να φροντίζουν τον εαυτό τους και να είναι υγιείς, σωματικά και ψυχικά, για να μπορούν να αφιερωθούν στο νεογέννητό τους. 

Μην τους ασκούμε περισσότερη πίεση απ’ όση ήδη νιώθουν. Περνάνε ήδη πολύ δύσκολα. Η αλήθεια είναι πως είναι φυσιολογικό να χαλάει το σώμα μας μετά την εγκυμοσύνη και χρειάζεται αρκετός καιρός για να επανέλθει. Δεν είστε οι μόνες που το περνάτε αυτό, το περνάμε όλες! 

v