«Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο γέννησες, αλλά ότι έφερες στον κόσμο το μωρό σου»

«Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο γέννησες, αλλά ότι έφερες στον κόσμο το μωρό σου»

Μια μητέρα που, πριν από λίγους μήνες, γέννησε με καισαρική τομή το αγοράκι της θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της και μέσα από όσα βίωσε να δώσει δύναμη στις γυναίκες που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να γεννήσουν. Υπάρχουν μερικοί που διαχωρίζουν και να συγκρίνουν τις γέννες ενώ δεν πρέπει!

«Η εμπερία της γέννας του γιου μου ήταν πραγματικά εκπληκτική. Μου άρεσε κάθε στιγμή. Πριν γεννήσω όμως ήμουν φοβισμένη, καθώς είχα ακούσει πολλές τρομακτικές ιστορίες τοκετού. Και, κακά τα ψέματα, πολλοί άνθρωποι έχουν άσχημη γνώμη για την καισαρική τομή.

Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική γιατί αυτός ήταν ο ασφαλέστερος τρόπος να έρθει στον κόσμο ο γιος μου, καθώς είχε πάρει λάθος θέση στην κοιλιά. Όταν γεννήθηκε ήταν ήρεμος και υπέροχος.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο σωστός τρόπος για να γεννήσεις είναι με φυσιολογική γέννα και ότι η καισαρική είναι λάθος. Και δυστυχώς, όλο αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις αποτύχει ως μητέρα.

Θα ήθελα όμως να μην σκέφτεσαι έτσι. Η καισαρική είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να φέρεις το μωρό σου στον κόσμο. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όποια απόφαση κι αν πάρεις, δεν έχεις αποτύχει. Επιλέγεις απλώς τον ασφαλέστερο τρόπο για να γεννηθεί το παιδί σου.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

v