Γεννήθηκε χωρίς μήτρα αλλά έγινε μανούλα με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας

Γεννήθηκε χωρίς μήτρα αλλά έγινε μανούλα με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας

Ακόμα κι αν δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να προσπαθήσουν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Κάποιες, όμως, δεν έχουν ούτε αυτή την επιλογή... Η Niomi Allan που γεννήθηκε χωρίς μήτρα, ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πέρασε πολύ δύσκολα. Μέχρι που στον δρόμο της βρέθηκε μια γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή.

 

Η Niomi Allan, όταν ήταν έφηβη, διαγνώστηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται Mayer Rokitansky Küster Hauser (MRKH). Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει μόνο 1 στις 5.000 γυναίκες και αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα αναπτύσσει ωοθήκες και ωάρια αλλά δεν έχει τράχηλο ή μήτρα - και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

«Το αντιμετώπισα λέγοντας στον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά. Ο γιατρός μου πρότεινε να πάω σ' ένα ψυχολόγο αλλά εγώ ήθελα απλώς να επιστρέψω στο σχολείο και να είμαι φυσιολογική. Ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω τι σήμαινε αυτή η διάγνωση για το μέλλον μου. Θυμάμαι να παρηγορούμαι με τη σκέψη ότι θα υιοθετήσω. Ήμουν αφελής» είπε σε συνέντευξή της.

Όταν ενηλικιώθηκε, δυσκολεύτηκε πολύ στις σχέσεις της καθώς οι σύντροφοί της δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την κατάστασή της. Ευτυχώς, όμως, γνώρισε τον Sam ο οποίος στάθηκε δίπλα της βράχος.

Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της παρένθετης μητρότητας.

Η Katie Lochrie, μαμά δύο παιδιών, από το Norfolk, αποφάσισε ότι ήθελε να βοηθήσει το ζευγάρι, αφού απέκτησε τους δύο γιους της χωρίς καμία επιπλοκή. Η Niomi είπε: «Όταν γνωριστήκαμε για πρώτη φορά, ήταν σαν γνωριζόμαστε από πάντα. Η σύνδεσή μας ήταν τόσο δυνατή. Έτσι, όταν η Katie προσφέρθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα για μας, ενθουσιαστήκαμε».

Όταν η Katie έμεινε έγκυος, το ζευγάρι έκλαψε από την χαρά του. Η κόρης τους γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου και είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Την είδα να γεννιέται και ήταν πραγματικά σαν να έβλεπα μπροστά μου να γίνεται ένα θαύμα. Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω όταν κρατάω την κόρη μου αγκαλιά. Θα είμαι πάντα ευγνώμων σ' αυτή την γυναίκα».

Πηγή: thesun.co.uk

v