H Pfizer είναι έτοιμη να εμβολιάσει και μωρά 6 μηνών κατά του κορονοϊού

H Pfizer είναι έτοιμη να εμβολιάσει και μωρά 6 μηνών κατά του κορονοϊού

Mέχρι στιγμής στις περισσότερες δυτικές χώρες το εμβόλιο των Pfizer/ΒionTech κατά του κορονοϊού χορηγείται σε παιδιά άνω των 12 ετών. Απ' ότι φαίνεται όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε μικρότερες ηλικίες.

Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής στην Pfizer, μιλώντας την Τρίτη (14/9) σε συνέδριο της Morgan Stanley, δήλωσε ότι από τον Νοέμβριο η Pfizer και η ΒionTech θα είναι έτοιμες να χορηγήσουν το εμβόλιο τους κατά του κορονοϊού και σε μωρά ηλικίας μόλις 6 μηνών, ενώ αναμένεται το πράσινο φως από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σύμφωνα με το Politico, η Pfizer σκοπεύει να ζητήσει από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως και 5 ετών τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. 

Ο οικονομικός διευθυντής στην Pfizer τόνισε ότι το αίτημα στον FDA για την χορήγηση του εμβολίου σε μωρά, θα κατατεθεί μετά την υποβολή των δεδομένων για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. 

Πηγή: newsit.gr

v