Γονέας - αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για μάσκα και self test

Γονέας - αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για μάσκα και self test

Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα με τα σχολεία ανοιχτά και τα ευτράπελα από γονείς αρνητές συνεχίζονται αμείωτα. Αυτή τη φορά, στόχος των αρνητών ήταν τρία μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων (τη διευθύντρια, τον υποδιευθυντή και την υπεύθυνη Covid) του Γυμνασίου Καμινίων στον Πειραιά, επειδή εφάρμοσαν το νόμο.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη 14/9, οι τρεις εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν την είσοδο σε μαθητή που δεν διέθετε self-test και αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα να τους γίνει μήνυση από τους γονείς του συγκεκριμένου γονιού. 

Στη συνέχεια έφτασε στο σχολείο περιπολικό της αστυνομίας και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο τμήμα. Μετά από πολύωρη παραμονή και κατάθεση, την (αναγκαστική) μήνυση που υπέβαλε η διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Σε κάθε σχολείο υπάρχουν 3-4 τέτοιοι γονείς που δεν λειτουργούν πάντα με την ίδια ένταση, αλλα στέλνουν απειλές και εξώδικα» ανέφερε o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης και πρόσθεσε ότι «οι εκπαιδευτικοί κάνουν ο,τι μπορούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή και η κυβέρνηση τους έχει αφήσει ανοχύρωτους».

Πηγή: News247

v