Nίκησε τη μάχη με τον κορονοϊό η 36χρονη έγκυος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ

Nίκησε τη μάχη με τον κορονοϊό η 36χρονη έγκυος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ

Ευχάριστα τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 36χρονης εγκύου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη, έχοντας βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Η κοπέλα νίκησε αυτή τη δύσκολη μάχη και βγήκε επιτέλους από την εντατική.

Η 36χρονη που διανύει πλέον την 27η βδομάδα κύησης, είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και παρουσίασε αμέσως επιπλοκές με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να παραμείνει στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, για περίπου 20 ημέρες.

Οι γιατροί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να της κάνουν επείγουσα καισαρική τομή - γεγονός που κατέστη αδύνατο. Έδωσαν τεράστια μάχη και το  περασμένο Σάββατο κατάφεραν να την αφυπνίσουν αλλά έμεινε για λίγο ακόμα στην εντατική.

Μετά τα δυο αρνητικά μοριακά τεστ, οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί στη Β’ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, όπως και έγινε.

Ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της, έχει επαφή με το περιβάλλον και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένεια της. Σημείωσε ακόμη ότι το έμβρυο που κυοφορεί βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Το επόμενο διάστημα η κοπέλα θα υποβληθεί σε κινησιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κινητικές δυσκολίες που παρουσιάζει.

Πηγή: iefimerida.gr

v