5 τύποι μαμάδων που δεν θες να πετύχεις στο σχολείο του παιδιού

5 τύποι μαμάδων που δεν θες να πετύχεις στο σχολείο του παιδιού

Με κάθε επιστροφή στο σχολείο, εμείς οι μαμάδες έχουμε πολλά πράγματα να μας απασχολούν, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο σοβαρά. Ένα από αυτά τα δεύτερα είναι και οι άνθρωποι με τους οποίους θα αναγκαστούμε να συγχρωτιζόμαστε κάθε φορά που περιμένουμε να πάρουμε το παιδί απ’ το σχολείο. Οι άλλες μαμάδες δηλαδή, μερικές από τις οποίες είναι ικανές να κάνουν τα μεσημέρια μας έξω απ’ το σχολικό προαύλιο αληθινά ανυπόφορα.

Η κουτσομπόλα

Σε ποιον δεν αρέσει λίγο κουτσομπολιό, θα μου πείτε, αλλά εδώ δεν μιλάμε για λίγο… Μιλάμε για τον άνθρωπο που ξέρει τα άπλυτα όλου του σχολείου – γονιών, καθηγητών και των μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενών τους. Και που, φυσικά, δεν θέλει και πολύ να τα αραδιάσει σε οποιοδήποτε πηγαδάκι μαμάδων βρεθεί μοστράροντας την ευρύτητα των γνώσεών της όλο καμάρι. Κι εσύ πρέπει να την ακούς ξέροντας ότι κάποια άλλη στιγμή έχει θάψει κι εσένα.

Η «παιδοψυχολόγος»

Ποια μαμά δεν θέλει να μαθαίνει ποια είναι η τελευταία τάση παγκοσμίως στη διάπλαση των παίδων και ποια μέθοδος είναι πιο επαναστατική ακόμα κι από την Μοντεσσόρι; Ε, λοιπόν, αν πετύχετε την παιδοψυχολόγο του πεζοδρομίου σας δεν πρόκειται να σας ξεφύγει τίποτα. Θα μάθετε όλα όσα κάνετε λάθος και εσείς και τα σχολεία μας, αλλά και όλους τους σωστούς τρόπους να μεγαλώσετε ένα παιδί γεμάτο «αυτοεκτίμηση» και «ενσυναίσθηση».

Η κλικαδόρος

Εντάξει, όλες θέλουμε όταν περιμένουμε έξω απ’ το σχολείο ή εμφανιζόμαστε στις σχολικές γιορτές να έχουμε 2-3 μαμάδες με τις οποίες μπορούμε να ανταλλάξουμε καμια κουβέντα σαν άνθρωποι. Υπάρχει όμως πάντα και μία από εμάς που δεν θέλει παρέα, αλλά κλίκα, στην οποία για να μπεις πρέπει να σε ξεψαχνίσουν τα μέλη της και να σιγουρευτούν ότι μοιράζεσαι την ίδια κενόδοξη επιθυμία να ανήκεις σε μια κλειστή ομάδα εκλεκτών μαμάδων.

Η επαναστάτρια

Δε λέω, πολλές από εμάς υπήρξαμε θερμόαιμες στα νιάτα μας και έχουμε διαπρέψει στις σχολικές καταλήψεις, αλλά μεγαλώνοντας γίναμε κάπως μετριοπαθείς και δεν ψάχνουμε ευκαιρίες να σηκώσουμε λάβαρα. Εκτός από εκείνη τη μαμά που δε λέει να παραδώσει τα όπλα και ψάχνει συνεχώς αφορμές να μας οργανώσει κατά του σάπιου συστήματος, της παρηκμασμένης διεύθυνσης, του ξεπουλημένου συλλόγου γονέων κ.ο.κ.

Η ψεκασμένη

Δεν μας έφταναν όλες οι άλλες, με την πανδημία έχουμε πλέον ακόμα μια περίεργη μαμά να αποφύγουμε: την ψεκασμένη. Όχι ότι δεν ενοχλούμαστε όλες από όλα αυτά που περνάνε τα παιδιά μας ολον αυτόν τον καιρό, αλλά δεν κάνουμε λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Λες και θα μας βάλουν τσιπάκια ώστε τα όπλα να μας πετυχαίνουν ευκολότερα στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο. Λες και θα γίνουμε κεραίες 5G. Λες και… Βρε λες;

v