Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Την σκότωσε εν ψυχρώ επειδή τον χώρισε

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Την σκότωσε εν ψυχρώ επειδή τον χώρισε

Ακόμα μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα, η ενδέκατη μέσα στο 2021, συνέβη εχθές Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο. Το θύμα, μία 31χρονη δασκάλα, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος λίγο αργότερα αυτοκτόνησε.

Το έγκλημα έγινε μέσα στη μέση του δρόμου και 0 40χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν διαζευγμένος με ένα παιδί, εκτέλεσε  την νεαρή γυναίκα με κυνηγετική καραμπίνα.

Η εκπαιδευτικός, που διατηρούσε σχέση με τον δολοφόνο της και φέρεται να είχε διακόψει τη σχέση τους πρόσφατα, είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στην οδό Μόσχας, στο Ροδίνι. Τότε, ο δράστης, που επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, την πλησίασε και τη σκότωσε, πυροβολώντας με την καραμπίνα δύο φορές και εν συνεχεία διέφυγε από το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο και με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Αστυνομικοί της Σήμανσης βρήκαν στο σημείο δύο κάλυκες από την καραμπίνα, ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν για πυροβολισμούς στην οδό Μητροπολίτη Ιωακείμ, στον συνοικισμό Θεοτόκου.

Εκεί βρήκαν νεκρό τον δράστη, καθώς και σημείωμα που είχε αφήσει ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του δράστη.

«Χώρισα, γλίτωσα από ένα μαρτύριο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η εκπαιδευτικός μίλησε με την καλύτερη φίλη της στο τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης και ήταν πολύ χαρούμενη. Φέρεται να της είπε: «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, χώρισα».

Το σημείωμα του 40χρονου πριν αυτοκτονήσει

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, οι αστυνομικές αρχές και το ΕΚΑΒ έλαβαν κλήση να μεταβούν σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στον συνοικισμό Θεοτόκος, καθώς είχαν ακούσει πυροβολισμό. Οι αστυνομικοί, όταν έφθασαν εκεί, διαπίστωσαν ότι ένα άτομο, ηλικίας 40 ετών, είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο σπίτι του. Ήταν ο δράστης του φονικού. Στο διαμέρισμά του, οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμα, όπου ο 40χρονος έγραφε: «Χωρίς την καλή μου, δεν έχει νόημα να ζω».

Πηγή: iefimerida.gr

v