Πρόωρο μωρό με μόλις 1% πιθανότητα να επιβιώσει κέρδισε τη μάχη της ζωής

Πρόωρο μωρό με μόλις 1% πιθανότητα να επιβιώσει κέρδισε τη μάχη της ζωής

Η Ann Rice ήταν 20 εβδομάδων έγκυος όταν έσπασαν τα νερά της. Οι γιατροί τότε την ενημέρωσαν ότι αναμενόταν να αποβάλει φυσιολογικά μέσα σε 48 ώρες. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και την παρότρυναν να κάνει έκτρωση, καθώς υπήρχε κίνδυνος να προσβληθεί από σήψη. Παρόλα αυτά, εκείνη αρνήθηκε! Ευτυχώς, γιατί λίγο αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος της.

Μόλις 10 εβδομάδες αργότερα, το μωρό της γεννήθηκε μέσω καισαρικής τομής στις 23 Δεκεμβρίου, ζυγίζοντας όσο ένα πακέτο ζάχαρης. Ο μικρούλης διαγνώστηκε με 
χρόνια πνευμονική νόσο, λόγω των υπανάπτυκτων πνευμόνων και πέρασε τέσσερις μήνες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου. 

Αρκετές φορές, οι γιατροί είχαν χάσει τις ελπίδες τους και πίστευαν ότι ο μικρός δεν θα επιζούσε. Αλλά, ο Chester αψήφησε τις λίγες πιθανότητες που του έδιναν και κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει σπίτι του - αν και εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα.

 «Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, έπαθε σήψη τέσσερις φορές, έκανε μετάγγιση αίματος, σχεδόν έπρεπε να χειρουργηθεί για διάτρηση του εντέρου - αλλά ευτυχώς αυτό αποκαταστάθηκε» είπε η μητέρα του ενώ συνέχισε λέγοντας για τον μικρό μαχητή της: «Μπορέσαμε να τον φέρουμε σπίτι τον Απρίλιο - αλλά μόλις δύο εβδομάδες αργότερα έπαθε βρογχιολίτιδα οπότε έπρεπε να επιστρέψει στη ΜΕΘ. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση».

Σήμερα ο μικρός είναι 9 μηνών και δυναμώνει κάθε μέρα ενώ οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι με την εξέλιξή του. Η Ann λέει ότι η φιλανθρωπική οργάνωση Little Heartbeats την βοήθησε πολύ - και τώρα ελπίζει ότι η ιστορία της θα ευαισθητοποιήσει κι άλλες μαμάδες που βιώνουν παρόμοια κατάσταση.

Πηγή: metro.co.uk

v