Επηρεάζει το εμβόλιο του κορονοϊού τη σύλληψη;

Επηρεάζει το εμβόλιο του κορονοϊού τη σύλληψη;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Προσπαθώ εδώ κι ένα χρόνο να κάνω παιδί. Απέβαλα στο Α' τρίμηνο, και ενώ προσπαθώ δεν έχω μείνει έγκυος ακόμα. Αποφάσισα να κάνω το εμβόλιο του κορονοϊού. Θα επηρεάσει τη σύλληψη; Θα καταφέρω να μείνω έγκυος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Το εμβόλιο είναι απαραίτητο στην εποχή της πανδημίας. Συμβουλή μου είναι να το κάνετε το συντομότερο και παράλληλα, συνεχίστε να προσπαθείτε για παιδί.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v