Μπαμπάς φτιάχνει μαζί με την κόρη του ειδικό παιδότοπο για παιδιά με καρκίνο

Μπαμπάς φτιάχνει μαζί με την κόρη του ειδικό παιδότοπο για παιδιά με καρκίνο

Ο Brad Taylor, ένας μπαμπάς από την Αριζόνα, θέλησε να δώσει στα παιδιά με καρκίνο την ευκαιρία να ζήσουν την παιδική τους ηλικία, δημιουργώντας έναν χώρο όπου μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Έμπνευσή του ήταν η κόρη του Lily, η οποία διαγνώστηκε τον Δεκέμβρη του 2017 με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Τότε, το κοριτσάκι ήταν 3 ετών και οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο επειδή νόμιζαν ότι έχει κάποια λοίμωξη στο αυτί. «Όταν πήγαμε την Lily στο νοσοκομείο νομίζαμε ότι έχει μια απλή λοίμωξη που θα περάσει με αντιβίωση. Λίγες ώρες αργότερα οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι έχει καρκίνο και το επόμενο πρωί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο» θυμάται ο 42χρονος μπαμπάς. 

Η ζωή της οικογένειας άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες. Μετά την επέμβαση, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες για τα επόμενα 2,5 χρόνια. «Όσο καιρό η Lily έκανε θεραπεία, το ανοσοποιητικό της σύστημα δεν λειτουργούσε κανονικά. Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά παράλληλα σκοτώνει και μερικά υγιή κύτταρα» αναφέρει ο μπαμπάς της. 

«Όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους με άλλα παιδιά, γιατί ο οργανισμός της ήταν πολύ εύθραυστος. Η Lily, όμως, ήθελε να πάει στην παιδική χαρά και να παίξει με άλλα παιδάκια και έκλαιγε με λυγμούς κάθε φορά που περνούσαμε με το αυτοκίνητο από το πάρκο χωρίς να σταματάμε» αναφέρει ο Taylor. 

Ο μπαμπάς της μικρής LIly, έψαξε για χώρους ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή αλλά δεν βρήκε κανέναν. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει έναν μόνος του στον οποίο, μάλιστα, θα δώσει το όνομα της κόρης του. «Ήθελα απλώς να της δώσω πίσω ένα κομμάτι της παιδικής της ηλικίας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνει με καμάρι πως στο εγχείρημα θέλει να συμμετέχει και η κόρη του η οποία, πλέον είναι 7 ετών.



Για να προστατέψει τα ανοσοκατεσταλμένα παιδιά που θα επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο, ο Taylor συμβουλεύτηκε την ιατρική κοινότητα για τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τη λειτουργία. «Έχουμε σχεδιάσει ένα σύστημα που μοιάζει με νοσοκομείο: έχει φίλτρα HEPA και καθαρισμό με υπεριώδη ακτινοβολία», είπε.

Όταν ολοκληρωθεί ο παιδότοπος, θα προσφέρει καθημερινά τρεις 90λεπτες επισκέψεις για παιχνίδι και οι γονείς θα πρέπει να κάνουν κράτηση διαδικτυακά. Σε κάθε επίσκεψη θα συμμετέχουν το πολύ 15 παιδιά, τα οποία θα επιβλέπουν νοσηλευτές ενώ θα είναι υποχρεωτικές και οι μάσκες. 

«Θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μια ευκαιρία να πάνε στο πάρκο - μια ευκαιρία να πάνε σε μια παιδική χαρά», λέει ο Taylor. «Η κόρη μου είναι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό το μέρος! Με βοηθάει όπως μπορεί στη δημιουργία του και νιώθει περήφανη που θα έχει το όνομά της. Σε κάθε παιδί που θα έρχεται, θα λέει "Είμαι η Lily και μαζί μπορούμε να νικήσουμε την αρρώστια μας”» λέει ο περήφανος μπαμπάς. 

Πηγή: abcnews.go.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v