Σοκάρει η οδηγός που βρήκε το μωρό στο δρόμο: έμοιαζε με σακούλα, θα το πατούσα

Σοκάρει η οδηγός που βρήκε το μωρό στο δρόμο: έμοιαζε με σακούλα, θα το πατούσα

Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι η νεαρή οδηγός Ελένη Γκανάτσιου, η οποία, το βράδυ της Τρίτης, εντόπισε ένα μωρό 10 μηνών να μπουσουλάει σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου, λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν είδε ένα βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημά της ακολουθήσε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος, ηλικίας μόλις 13 μηνών, επέστρεψε στην οικογένειά του.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στον Alpha, δεν κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για μωρό στη μέση του δρόμου.

«Με το που έστριψα για να βγω στον κεντρικό δρόμο, στην αρχή μου φάνηκε σακούλα. Λέω σακούλα δεν είναι. Μετά λέω, γάτα. Η γάτα όμως με το που βλέπει φώτα φεύγει κατευθείαν. Με το που άναψα τη μεγάλη σκάλα των φώτων, είδα το μωρό. Εκείνη τη στιγμή απλά πάτησα φρένο, έτοιμη να βγω από το αυτοκίνητο. Κατέβηκα αμέσως, είχα το κινητό στο χέρι για να πάρω τηλέφωνο και κατευθείαν πήρα το 100 ενώ είχα αγκαλιά το μωρό. Στο 100 δεν κατάλαβαν αμέσως τι έλεγα, γιατί ήμουν σοκαρισμένη και ακόμα είμαι, γιατί ειλικρινά το μωρό θα του πατούσα… Ήταν ένα μέτρο μακριά από την αριστερή μου ρόδα…».

Στη συνέχεια άρχισε να φώναζε για βοήθεια μήπως την ακούσει κάποιος και πράγματι, την άκουσε ένας περαστικός. «Αμέσως ήρθε η αστυνομία, μέσα σε δευτερόλεπτα», είπε η 27χρονη οδηγός. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο και η μητέρα του βρέφους, καθώς την φώναξε ένας γείτονας. «Ήταν σε κατάσταση αμόκ, δεν καταλάβαινε…», δήλωσε η νεαρή οδηγός για να συμπληρώσει: «Είχαμε και οι δύο τον Θεό μαζί μας».

Πηγή: Protothema.gr

v