Πώς να βοηθήσω την 6χρονη κόρη μου που δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο σχολείο;

Πώς να βοηθήσω την 6χρονη κόρη μου που δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο σχολείο;
Ερώτηση:
Μετακομίσαμε πρόσφατα και η 6χρονη κόρη μου τώρα που άρχισε το σχολείο δυσκολεύεται να κάνει φίλους, με αποτέλεσμα να κάθεται μόνη της. Επιπλέον έχει και τις ευθύνες του διαβάσματος. Πώς μπορώ να την βοηθήσω ή να την συμβουλεύω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η υπέροχη κόρη σας, όπως και κάθε μέλος της οικογένειας σας, χρειάζεται χρόνο. Η μετακόμιση είναι μια σημαντική αλλαγή, τόπου, χώρου, κοντινότητας από αγαπημένα πρόσωπα και πολλά άλλα. 

Ο χρόνος και η τρυφερή συμβολή σας είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την προσαρμογή σας στο νέο τόπο διαμονής. Μιλήστε γλυκά στην κόρη σας, και καθησυχάστε την ότι όλα θα είναι διαφορετικά σε λίγο καιρό καθώς οι σχέσεις σας είναι υπό διαμόρφωση. Υποστηρίξτε το άνοιγμα σας, με οποιονδήποτε τρόπο. Κάντε τους δικούς σας δεσμούς στην κοινότητα και δείξτε την τον τρόπο ώστε να σχηματίσει κι εκείνη τους δικούς της.

Η έναρξη της σχολικής ζωής από την άλλη είναι επίσης μια μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη μετάβαση. Στηρίξτε την ώστε να βρει το δικό της τρόπο, τόσο με τις σχέσεις της όσο και με το διάβασμα της. Κάθε παιδί έχει τον ρυθμό του. Επιτρέψτε της, χωρίς άγχος, να κινηθεί με αυτόν και χαρείτε την καθώς προχωρά!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v