Η δασκάλα που νοιάζεται για τα παιδιά στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια

Η δασκάλα που νοιάζεται για τα παιδιά στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια

Η καλή και διαρκής επικοινωνία μεταξύ γονιών και δασκάλων είναι εξαιρετικά σημαντική για τα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν είναι δεδομένη. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που ένας δάσκαλος θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ ένα παιδί, αν γνώριζε π.χ. ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες εκτός σχολείου που επηρεάζουν τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του.

Αυτό σκέφτηκε και μια δασκάλα απ’ το Κάνσας, η Rachell Harder, που αποφάσισε να βοηθήσει έμπρακτα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις εκτός σχολείου, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ βαριές για την τρυφερή ηλικία τους. Πήρε αυτή την απόφαση όταν έμαθε ότι πολλά τοπικά αστυνομικά τμήματα ζήτησαν τη συνδρομή των σχολείων στον ευαίσθητο χειρισμό παιδιών που οι γονείς τους είχαν προβλήματα με το νόμο πρόσφατα.

Ο τρόπος που βρήκε, επειδή τα ζητήματα αυτά είναι συνήθως λεπτά και οι γονείς δεν εμπιστεύονται εύκολα έναν άγνωστο, ήταν να στείλει σε όλους το παρακάτω μήνυμα μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας της:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ

Εάν η οικογένειά σας αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα ήθελα πολύ να παράσχω την κατάλληλη υποστήριξη στο παιδί τις ώρες του σχολείου. Κατανοώ εάν δεν είστε σε θέση να μοιραστείτε μαζί μου τις λεπτομέρειες και δεν χρειάζεται κιόλας. Εάν το παιδί σας έρθει στο σχολείο μετά από μια δύσκολη μέρα ή ένα περιστατικό που το έχει ταράξει, παρακαλώ μόνο να μου στείλετε το μήνυμα “Προσοχή εύθραυστο”. Δεν χρειάζεται να μου πείτε τίποτα άλλο. Μόλις το δω, θα ξέρω ότι εκείνη την ημέρα, το παιδί σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο, προσοχή και υποστήριξη».

Μόλις η τρυφερή κίνηση της Harder κυκλοφόρησε στα social media, πάρα πολλοί δάσκαλοι στις ΗΠΑ έσπευσαν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις για να δείξουν στους γονείς πώς σε ό,τι και αν περνάνε, οι δάσκαλοι είναι σύμμαχοι και όχι αντίπαλοί τους.

Πηγή: parents.com

v