Η μάνα μου πάντα με έλεγε «χοντρή» και τώρα λέει το ίδιο και για το μωρό μου

Η μάνα μου πάντα με έλεγε «χοντρή» και τώρα λέει το ίδιο και για το μωρό μου

Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί γονείς που αντιμετωπίζουν το πάχος του παιδιού τους ως κάτι προβληματικό και αποκρουστικό με αποτέλεσμα να το πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η «δυσφορία» μεταφέρεται και στα εγγόνια τους; Μια γυναίκα μοιράστηκε τα άσχημα σχόλια της μητέρας της σχετικά με τα κιλά της ίδιας και του μωρού της και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Απευθυνόμενη στους χρήστες τους Reddit, ζήτησε την άποψή τους αφού πρώτα δημοσίευσε το εξής κείμενο:

«Από μικρό παιδί θυμάμαι τη μάνα μου να με κριτικάρει για το βάρος μου. Σχολίαζε οτιδήποτε έτρωγα, με ζύγιζε συνεχώς και ερχόταν μέχρι και στο σχολείο για να πει στους καθηγητές να προσέχουν τι τρώω. Εννοείται τα γλυκά, οι πίτσες και οι σφολιάτες ήταν απαγορευτικά. Όταν απέκτησα διατροφική διαταραχή, μόνο ''μπράβο'' δεν μου είπε!

Είχε φτάσει στο σημείο να μου πει ότι θα με αποκληρώσει αν ποτέ γινόμουν χοντρή. Ακόμα κάνω ψυχοθεραπεία, προκειμένου να διορθώσω τη ζημιά που μου έκανε. Φροντίζω να μη τη βλέπω συχνά γιατί ακόμα και τώρα μου λέει να ζυγιστώ (εξαιτίας της φοβάμαι τις ζυγαριές) και μου δίνει ''συμβουλές'' για να χάσω κιλά.

Η κόρη μου είναι 17 μηνών και λατρεύει τη γιαγιά της. Επειδή δεν θέλω να χαλάσω το δέσιμό της, προσπαθώ να έχουν επαφές. Χθες, λοιπόν, πήγα στο οικογενειακό τραπέζι. Είχαν μαζευτεί αρκετοί συγγενείς και όλα εξελίσσονταν ήρεμα. Μέχρι που η μαμά μου είπε το εξής για την κόρη μου ''Α! Κοίτα την! Γίνεται χοντρούλα! Να πάτε και οι δυο σε διατροφολόγο για να μάθετε να τρώτε σωστά''.

Πάγωσα. Κόντεψα να βγω εκτός ελέγχου.

Πήρα αγκαλιά την κόρη μου και καθώς έφευγα, είπα στην μητέρα μου ότι αν συνέχιζε έτσι δεν πρόκειται να έβλεπε ποτέ ξανά την εγγονή της.

Αργότερα, η ξαδέρφη μου που συμφωνούσε με τη στάση μου, με ενημέρωσε ότι η μητέρα μου έπαιξε το θύμα και κέρδισε τη συμπάθεια όσων παρευρίσκονταν στο τραπέζι. Με λίγα λόγια είχε βγει η κακιά της υπόθεσης.

Δεν πιστεύω ότι ήμουν λάθος. Μπορεί η πλειοψηφία της οικογένειάς μου να στηρίζει τη μητέρα μου, αλλά είμαι περίεργη να ακούσω τη δική σας άποψη. Προσωπικά, θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί για να μην περάσει η κόρη μου όσα πέρασα εγώ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθεί τη γιαγιά της».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση έγινε αμέσως viral και συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια συμπαράστασης. Πολλοί πήραν το μέρος της και μάλιστα κάποιοι χαρακτήρισαν τη μητέρα της άκρως τοξική.

Πηγή: mirror.co.uk

v