Mαμά δωρίζει ήπαρ για να σώσει τη ζωή της 5χρονης κόρης της

Mαμά δωρίζει ήπαρ για να σώσει τη ζωή της 5χρονης κόρης της

Ένα 5χρονο κοριτσάκι που ταλαιπωρείται από μια σπάνια ηπατική νόσο κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όταν βρέθηκε συμβατός δότης και δεν ήταν άλλος από την ίδια της τη μαμά.

 

Η Lucy Forte, 5 ετών, γεννήθηκε με μια σπάνια ηπατική νόσο που ονομάζεται ατρησία χοληφόρων. Η ασθένεια εμποδίζει τη ροή της χολής από το ήπαρ στη χοληδόχο κύστη, οδηγώντας τελικά σε ηπατική βλάβη και πιθανή ηπατική ανεπάρκεια.

«Moυ είχαν πει ότι το τελικό στάδιο είναι ηπατική ανεπάρκεια και δεν μπορούσα να το δεχτώ», είπε η μητέρα της Lucy, Kim Forte.Το μικρό κορίτσι ωστόσο είναι αληθινή μαχήτρια. Παρά το νεαρό της ηλικίας της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω!

Πρόσφατα, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι η μεταμόσχευση ήπατος θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία της για να ζήσει. Η αναμονή για τη δωρεά οργάνων όμως μπορεί να διαρκέσει πολύ. Μερικοί άνθρωποι περιμένουν χρόνια ενώ άλλοι μπορεί να μην βρουν ποτέ συμβατό δότη.

Ευτυχώς για τη Lucy μετά από δύο μήνες στη λίστα αναμονής βρέθηκε δότης που να ταιριάζει απόλυτα μαζί της. Και δεν ήταν άλλος από την ίδια τη μαμά της.

«Ανακάλυψα την περασμένη εβδομάδα ότι μπορώ να της δωρίσω μέρος του συκωτιού μου», είπε η Forte. Οι δότες περνούν από εκτεταμένη αξιολόγηση πριν από τη χειρουργική επέμβαση και η ίδια η επέμβαση ενέχει μεγάλο κίνδυνο. Η Forte το γνωρίζει όμως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ζήσει το παιδί της. «Θα έκανα τα πάντα για εκείνη. Είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να της σώσω τη ζωή».

Η Lucy και η μητέρα της θα χειρουργηθούν στις αρχές Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες. Η οικογένεια θα ζήσει στην πόλη για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης. Σύμφωνα με το GoFundMe της οικογένειας, η Forte θα μεταμοσχεύσει περίπου το 20 έως 30% του συκωτιού της για τη Lucy. Ο έρανος, που δημιουργήθηκε για να καλύψει το κόστος των ιατρικών λογαριασμών και των εξόδων διαβίωσης, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10.000 δολάρια.

Πηγή: kolotv.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v