Νεογέννητο επιβίωσε από θαύμα - το έθαψε η μαμά του στον κήπο μέσα σε μια βαλίτσα

Νεογέννητο επιβίωσε από θαύμα - το έθαψε η μαμά του στον κήπο μέσα σε μια βαλίτσα

Ένα φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Xolobe της Νότιας Αφρικής, όταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε θαμμένο αλλά ζωντανό στον κήπο του σπιτιού του μέσα σε μια βαλίτσα. Η μητέρα του συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Col Priscilla Naidu δήλωσε ότι η γυναίκα γέννησε το πρωί της Δευτέρας. «Γέννησε ένα κοριτσάκι, το έβαλε αμέσως σε μια βαλίτσα και φέρεται να το έθαψε σε ένα πρόχειρο τάφο στην αυλή της» είπε.

Την Τρίτη περίπου στις 16:00, η αστυνομία έλαβε κλήση από τον τοπικό αρχηγό της κοινότητας που τους ενημέρωσε ότι υποπτεύεται μια γυναίκα, η οποία ενώ ήταν έγκυος φαίνεται να έχει γεννήσει, αλλά δεν υπάρχει πουθενά το μωρό.

«Η αστυνομία πήγε στο σπίτι και εντόπισε ένα πρόχειρο τάφο στην αυλή. Όταν έσκαψαν ανακάλυψαν το νεογέννητο μωρό με κουβέρτες στη βαλίτσα, ακόμα ζωντανό. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», τόνισε η Naidu.

Είπε ακόμα ότι η μητέρα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό αστυνομική φύλαξη». 

Πηγή: sowetanlive.co.za

v