Ανανέωσαν τους όρκους τους μετά από 70 χρόνια γάμου και είναι ακόμα ερωτευμένοι

Ανανέωσαν τους όρκους τους μετά από 70 χρόνια γάμου και είναι ακόμα ερωτευμένοι

Το 1951, ο Neil και η Delores Videto παντρεύτηκαν έπειτα από κεραυνοβόλο έρωτα. Το 2021, μετά από 70 χρόνια γάμου, ανανεώνουν τους όρκους τους και δηλώνουν πιο ερωτευμένοι από ποτέ. «Της το είχε πει πολλές φορές» λέει συγκινημένη η κόρη τους. «Αν φτάσουμε τα 70 χρόνια, θα σε παντρευτώ ξανά».

Η Holly, που παρευρέθηκε στους όρκους των γονιών της, ανέφερε πως είναι περήφανη για εκείνους αφού μετά από τόσα εμπόδια και δυσκολίες, όχι μόνο παρέμειναν μαζί αλλά αγαπιούνται βαθιά και για πάντα. 

Το ζευγάρι ανανέωσε τους όρκους του σε μια όμορφη τελετή στον οίκο ευγηρίας όπου μένει η Delores, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει άνοια. Η αγάπη τους αποδεικνύει πως ο πραγματικός έρωτας δεν κλονίζεται ούτε από τον χρόνο, ούτε από ασθένειες, ούτε από πανδημίες… 

«Το συναίσθημα που ένιωσα σήμερα ήταν ολόιδιο με τότε που την είδα να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας για να με παντρευτεί» λέει ο Neil. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως τα τελευταία χρόνια ήταν εύκολα για τους δυο τους. 



Από τότε που η Dolores άρχισε να χάνει σταδιακά την μνήμη της, ο Neil την επισκέπτεται καθημερινά στο γηροκομείο που την φιλοξενεί. Μερικές φορές και τρεις φορές τη μέρα, όπως ισχυρίζονται οι νοσοκόμες που δουλεύουν εκεί. Μάλιστα, συνέχισε να την επισκέπτεται και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρόλο που τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν αυστηρά. 

«Η υπομονή ήταν το πιο σπουδαίο πράγμα που με δίδαξε η γυναίκα μου» αναφέρει ο Neil λίγο πριν ανταλλάξουν για δεύτερη φορά όρκους αιώνιας αγάπης. «Όταν αγαπάς κάποιον πρέπει να κάνεις υπομονή. Έτσι ήταν πάντα και η Dollores, υπομονετική και χαμογελαστή. Το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα».

Πηγή: Ottawa.ctvnews.ca

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v