Δεν εμπιστεύομαι την πεθερά μου με το μωρό κι ο άντρας μου είναι έξαλλος μαζί μου

Δεν εμπιστεύομαι την πεθερά μου με το μωρό κι ο άντρας μου είναι έξαλλος μαζί μου

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας είναι εύκολο να αφήνουμε το μωρό μας σε άλλους για να το προσέχουν. Ανησυχούμε και νιώθουμε περίεργα να το αποχωριζόμαστε. Για τις πρωτάρες μαμάδες δε, είναι πραγματικός άθλος! Μια νέα μαμά, όμως, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να αφήσει το παιδί της στη πεθερά της και αυτό της έχει προκαλέσει πολλές τριβές με τον σύζυγό της.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στους χρήστες του Reddit για να ζητήσει τη συμβουλή τους δημοσιεύοντας αυτό το κείμενο:

«Πριν γεννηθεί το μωρό μας, πριν από δυο μήνες, είχα άριστες σχέσεις με την πεθερά μου. Είναι ιδιαίτερα αγχώδης και απόλυτη, ωστόσο δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη όταν γέννησα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι τόσο η πεθερά μου, όσο και ο πεθερός μου καπνίζουν πολύ και ασταμάτητα. Τους εξήγησα λοιπόν ότι δεν θέλω να καπνίζουν όταν το παιδί είναι στον ίδιο χώρο και τους ζήτησα επίσης να πλένουν τα χέρια τους πριν τον ακουμπήσουν και να τρώνε μια τσίχλα για να μη μυρίζουν.

Η πεθερά μου παρεξηγήθηκε και μου φώναξε ότι δεν πρόκειται να με αφήσει να της απαγορεύσω να βλέπει το εγγόνι της.

Όταν υπάρχει ανάγκη αφήνω τον μικρό στους γονείς μου για να τον φροντίσουν. Μένουν πιο κοντά και τους έχω περισσότερη εμπιστοσύνη. Όταν όμως συμβαίνει αυτό ο άντρας μου αντιδρά άσχημα.

Να σημειώσω ότι τα πεθερικά μου μένουν πολύ μακριά και επιπλέον η μητέρα μου έχει βγει στη σύνταξη και η ίδια έχει προθυμοποιηθεί να με βοηθάει.

Όταν τελικά υπέκυψα και άφησα την πεθερά μου να κρατήσει το παιδί, δεν ήθελε να έρθει σπίτι μας αλλά να πάμε εμείς στο δικό της. Δεν την εμπιστεύομαι όσον αφορά το κάπνισμα.

Αυτό  έχει προκαλέσει πολλές τριβές με τον άντρα μου, ο οποίος προτείνει κάθε φορά να αφήσουμε τον μικρό να κοιμηθεί εκεί. Κάθε φορά τσακωνόμαστε για τον ίδιο λόγο. Προτιμώ να θυσιάσω την καριέρα μου και να προσέχω εγώ το μωρό, παρά να το αφήσω στα πεθερικά μου».

Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες πήραν το μέρος της, καταδικάζοντας την συμπεριφορά των πεθερικών της που θέλουν να καπνίζουν μπροστά στο μωρό, αλλά και τον άντρα της που δεν την υποστηρίζει.

Πηγή: mirror.co.uk

v