Πρόωρο μωράκι νίκησε τον θάνατο και επιβίωσε - σήμερα είναι 4 και γεμάτο χαμόγελα

Πρόωρο μωράκι νίκησε τον θάνατο και επιβίωσε - σήμερα είναι 4 και γεμάτο χαμόγελα

Η Betty Batt δεν είναι όπως όλα τα άλλα μωράκια! Είναι μοναδική και λιγάκι βιαστική αφού γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες, ζυγίζοντας μόλις 650 γραμμάρια. Μάλιστα οι γονείς της παραδέχτηκαν ότι στο μέγεθος δεν είχε καμία διαφορά από... ένα στιλό bic.

Η μικρή μαχήτρια έπρεπε να τοποθετηθεί σε μια πλαστική σακούλα - η οποία χρησιμοποιείται για την πρόληψη της υποθερμίας σε μωρά που έχουν πολύ χαμηλό βάρος, αναφέρει η ECHO. Η μαμά της Κaren χαρακτήρισε τη όλη εμπειρία πολύ τρομακτική, καθώς εκείνη και ο σύζυγός της, είχαν ήδη βιώσει την απώλεια ενός παιδιού όταν ο γιος τους George πέθανε σε ηλικία 22 εβδομάδων ένα χρόνο πριν γεννηθεί η Betty.

Μιλώντας στην ECHO, η Karen είπε: «Η Betty γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κύησης, ήταν πολύ μικρή αλλά είχε σχετικά καλό βάρος για ένα μωρό 23 εβδομάδων. Ζύγιζε 650 γραμμάρια. Από την ώρα που γεννήθηκε δε σταμάτησε να πολεμάει για να ζήσει!»

Η ζωή της δεν ήταν καθόλου εύκολη! Όταν ήταν 5 εβδομάδων, ζύγιζε μόνο 800 γραμμάρια και χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Έκανε πολλές επεμβάσεις καθώς έπαθε σηψαιμία και πολλαπλές λοιμώξεις. Πολλές φορές οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως, εκείνη τους διέψευδε όλους κάθε φορά.

Η πιο δύσκολη στιγμή για όλη την οικογένεια ήταν όταν η Betty υπέστη αναπνευστική ανακοπή και χρειάστηκε να υποβληθεί σε τραχειοστομία. «Δεν ήταν εύκολο να το δεχτούμε, όμως, ήταν το σωστό» είπε η μητέρα της ενώ συνέχισε λέγοντας ότι όλη η οικογένεια έπρεπε να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να παρέχει ιατρική βοήθεια στη Betty.

H τετράχρονη τώρα Βetty τα πάει περίφημα και είναι «η ψυχή του σπιτιού και δεν σταματά να χαμογελάει» σημειώνει η μητέρα της παρά το γεγονός ότι έχει κάποιες περίπλοκες ανάγκες, όπως τραχειοστομία και σωλήνα σίτισης. «Είναι μικρή αλλά πολύ δυνατή».

Πηγή: manchestereveningnews.co.uk

v