Μαμά παιδιού ΑΜΕΑ: με τα χρόνια έμαθα να είμαι χαρούμενη μέσα στις δυσκολίες

Μαμά παιδιού ΑΜΕΑ: με τα χρόνια έμαθα να είμαι χαρούμενη μέσα στις δυσκολίες

Ο Δημήτρης, ένα παιδί ΑμεΑ, χρειάστηκε 4 χρόνια για να μάθει να κάθεται μόνος του στο ειδικό καρεκλάκι του αυτοκινήτου, έπειτα από σκληρή προσπάθεια. «Δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις πολλά από αυτά που αντιμετωπίζεις καθημερινά , όμως μπορείς να ελέγξεις πως θα αντιδράσεις σε όλα αυτά» λέει η μαμά του Δημήτρη σε ανάρτησή της στη σελίδα Find your ability in your disability, εξηγώντας πως η επιμονή και η υπομονή αποδίδουν πάντα, ενώ η ευτυχία είναι επιλογή ακόμα και μέσα στις δυσκολίες.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι να έρθει η στιγμή που η ζωή σου δεν θα είναι πλέον δύσκολη για να μπορέσεις να είσαι χαρούμενος.

Δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις πολλά από αυτά που αντιμετωπίζεις  καθημερινά , όμως μπορείς να ελέγξεις πως θα αντιδράσεις σε όλα αυτά.

Μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω πως η ευτυχία είναι επιλογή μου. Μπορώ να βρω την ηρεμία μέσα στο χάος πλέον. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μπορώ να αποφασίσω να είμαι χαρούμενη ανεξάρτητα από το τι θα αντιμετωπίσω και σήμερα. Δεν σταματώ να προσπαθώ.

Υ.Γ. 4 χρόνια πήρε στον Δημήτρη να δεχτεί να καθίσει μόνος του στο αυτοκίνητο πίσω στο κάθισμα του. 4 χρόνια προσπαθούσαμε και το αποτέλεσμα ήρθε. Πάμε μαζί για δουλειά. Εγώ δουλειά, εκείνος σκληρή δουλειά- θεραπείες.»

v