Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 3 παιδιά που μιμήθηκαν δοκιμασία του Squid Game

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 3 παιδιά που μιμήθηκαν δοκιμασία του Squid Game

Συναγερμός στην κοινωνία της Αυστραλίας όπου, παρά τις συστάσεις των σχολείων στους γονείς, τα παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με τη σειρά Squid Game και δεν διστάζουν να μιμούνται τις δοκιμασίες που περιγράφει.

Στο Squid Game, που είναι πλέον η σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Netflix, οι πρωταγωνιστές καλούνται να περάσουν έξι δοκιμασίες με θέμα γνωστά παιδικά παιχνίδια για να πάρουν ένα χρηματικό έπαθλο. Όποιος αποτυγχάνει, πεθαίνει!

Σε τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, σε διαφορετικά μέρη της Αυστραλίας, τρία παιδιά βρέθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα στην προσπάθειά τους να αναπαραστήσουν μια συγκεκριμένη δοκιμασία της σειράς. Τα τρία άτυχα παιδιά προσπάθησαν όλα να φτιάξουν το μπισκότο καραμέλας (το κορεάτικο Dalgona) που είδαμε στη δεύτερη δοκιμασία της σειράς. Παρότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν εμπεριέχει κίνδυνο για κάποιο τραυματισμό, η προετοιμασία του μπισκότου ήταν αυτή που προκάλεσε τα ατυχήματα.

Το τελευταίο από τα τρία περιστατικά, αφορούσε έναν 14χρονο στο Σίδνεϋ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού προσπαθώντας να λιώσει ζάχαρη σε ένα κυπελάκι που το έβαλε σε φούρνο μικροκυμάτων

«Έχει κάψει το χέρι του από την καυτή ζάχαρη και το λιωμένο πλαστικό, καθώς και το πόδι του από το γόνατο μέχρι την κνήμη», είπε η μητέρα του.

Μάλιστα, η γυναίκα πρόσθεσε ότι το χέρι του γιου της θα θρέψει, αλλά για το πόδι του ίσως να χρειαστούν δερματικά μοσχεύματα. «Η λιωμένη ζάχαρη είναι πολύ πιο καυτή από το βραστό νερό και προκαλεί βαθιά εγκαύματα, αρκετά επικίνδυνα», τόνισε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου.

Πηγή: gazzetta.gr

v