Καρακάση: πολλές φορές το bullying έρχεται και από την ίδια την οικογένεια

Καρακάση: πολλές φορές το bullying έρχεται και από την ίδια την οικογένεια

Μετά το μεγάλο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το περιστατικό με τον Τάσο Ξιαρχό και το bullying που έκανε σε μια κοπέλα για τα κιλά της, πολλές διασημότητες πήραν θέση και καταδίκασαν τέτοιους είδους απάνθρωπες συμπεριφορές. Ανάμεσά τους και η γνωστή ηθοποιός Ελένη Καρακάση, η οποία μάλιστα αποκάλυψε πώς έχει δεχτεί και η ίδια ρατσισμό για το βάρος της.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» η ηθοποιός αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και στο φαινόμενο του ρατσισμού. «Θεωρώ ότι ήταν ένα πάρα πολύ κακό σχόλιο αυτό του Τάσου Ξιαρχό. Έγραφε ότι έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας. Εύχομαι να είναι καλά το παιδί, εύχομαι να έχει καταλάβει πόσο άστοχο και κακό ήταν αυτό που έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε με την κακή πρόθεση που φάνηκε. Είμαστε ένας λαός που χωρίς να το συνειδητοποιεί έχουμε ρατσιστικές τάσεις».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια είχε βιώσει ρατσισμό εξαιτίας των κιλών της. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Εγώ επειδή υπήρξα ένα χοντρό παιδί, ξέρω τι θα πει να βιώνεις ρατσισμό. Είχα πάντα το χιούμορ, είχα από τη μαμά μου και από τους δικούς μου μια υποστήριξη που με μάθανε να μην αφήνω να με επηρεάζουν αυτά τα πράγματα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλα τα παιδιά».

Στο τέλος επισήμανε και πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και η παιδεία του κάθε ανθρώπου. «Πολλές φορές το bullying έρχεται και από την ίδια την οικογένεια, είναι θέμα παιδείας. Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον με ό,τι διαφορετικότητα έχει και να μάθουμε να κοιτάμε και την δική μας καμπούρα» δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

v