Μπάρκα: η αφοπλιστική απάντηση σε όσους χλευάζουν τους άλλους για τα κιλά τους

Μπάρκα: η αφοπλιστική απάντηση σε όσους χλευάζουν τους άλλους για τα κιλά τους

Το Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε σάλος με τις δηλώσεις του χορευτή Τάσο Ξιαρχό, ο οποίος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να χλευάζει μια κοπέλα για τα κιλά της και το ριγέ μπλουζάκι που φαίνεται να φοράει. Επιπλέον, το συγκεκριμένο στιγμιότυπο τραβήχτηκε χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πολλές διασημότητες πήραν θέση κατά των δηλώσεών του και ανάμεσα σε αυτές ήταν και η τηλεπαρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα. Σ' ένα από τα stories της ανάρτησε ένα κείμενο στο οποίο τάσσεται κατά αυτής της ρατσιστικής επίθεσης. Μάλιστα, κάλεσε όλες τις παρουσιάστριες να εμφανιστούν στην εκπομπή τους με ριγέ σύνολα, κάτι που η ίδια τήρησε σήμερα.

Συγκεκριμένα η ανάρτησή της έγραφε:

«Ξέρω ότι ίσως είναι γραφικό για κάποιους ΑΛΛΑ όσο δεν γίνεται κατανοητό τόσο (οφείλουμε) να τα λέμε-ειδικά όσοι έχουμε κάποιους ακολούθους παραπάνω- για να γίνει όχι απλά κατανοητό αλλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Ο ρατσισμός είναι το χειρότερο φαινόμενο που υπάρχει στον κόσμο. Οι ρατσιστές είναι το χειρότερο είδος ανθρώπων. ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από κάποιον άλλον.

Κανένας μα ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει κάποιον άλλον. ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν θα έπρεπε να προβάλλει τα δικά του κόμπλεξ σε άλλους που δεν του φταίνε σε κάτι. ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να στεναχωριέται, να κλαίει, να αισθάνεται άβολα επειδή κάποιος άλλος είναι ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ, ΑΔΥΝΑΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ και θεωρεί υπερδύναμη να κρίνει έναν συνάνθρωπό του.

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ομορφότερο στον πλανήτη από ένα όμορφο μυαλό, έναν καλό άνθρωπο, από μία ευαίσθητη ψυχή. Τι να το κάνεις το γυμνασμένο σώμα αν έχεις αγύμναστο εγκέφαλο;

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω σε μία κοινωνία ισότητας και σε έναν κόσμο που παλεύουμε να είναι ισάξιος για όλους με ίδια δικαιώματα. Δεν μπορεί να καταπολεμάμε τη βία καθημερινά και ο κάθε ένας να υποτιμά τον διπλανό του -είτε γνωρίζονται είτε όχι. Μην γίνεις ένας ξεδιάντροπος άνθρωπος που κοροϊδεύει άλλους και στεναχωρεί καρδιές.

Γίνε ένας ωραίος άνθρωπος με ευγένεια και καλοσύνη προς όλους. Στη θέση του "κακοποιημένου” ψυχολογικά ή λεκτικά ή σωματικά ανθρώπου μπορεί να βρεθείς εσύ ή το παιδί σου ή η αδερφή σου ή η μαμά σου... και τότε θα απαιτείς δικαιοσύνη αγάπη και φροντίδα. Γίνε ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Το μίσος φέρνει μίσος. Η βία φέρνει βία. Η ευγένεια φέρνει ευγένεια. Η αγάπη φέρνει αγάπη. Δώσε αγάπη».

Ενώ σήμερα στην εκπομπή της μεταξύ άλλων ανέφερε: «Να φοράτε ρίγες, να φοράτε ό,τι θέλετε, να σας αγαπάτε και αν κάποια στιγμή αισθάνεστε πιο δυνατοί από κάποιον άλλον, να τον προστατεύετε γιατί στη θέση ενός κοριτσιού που υπέστη μπούλινγκ μπορεί να βρεθούμε εμείς αύριο. Ό,τι γίνετε στον διπλανό, αφορά άμεσα και εμάς».

Πηγή: yupiii.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v