Κατέρρευσε ψευδοροφή σε δημοτικό σχολείο - οι μαθητές σώθηκαν από τύχη

Κατέρρευσε ψευδοροφή σε δημοτικό σχολείο - οι μαθητές σώθηκαν από τύχη

Σήμερα, στο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, συνέβη κάτι τρομακτικό: η ψευδοροφή κατέρρευσε σε αίθουσα της έκτης δημοτικού και «σκέπασε» όλα τα θρανία. Ευτυχώς, οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή και έτσι δε θρηνήσαμε θύματα.

Για άγνωστους προς το παρόν λόγους, έπεσε η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρατηρητικότητα μια δασκάλας έσωσε τη ζωή των παιδιών. Πριν φύγουν για την εκδρομή, είχαν μαζευτεί όλοι στην αίθουσα, όταν η εκπαιδευτικός παρατήρησε μια ρωγμή στην οροφή. Τότε άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγο μετά η οροφή έπεσε, «σκεπάζοντας» όλα τα θρανία.

«Έλειπε όλη η τάξη. Ευτυχώς δεν ήταν μέσα τα παιδιά. Θα βγάλουμε ανακοίνωση για το τι έγινε. Δεν ξέρουμε πως συνέβη και γιατί. Τα παιδιά δεν ήταν μέσα. Απλά κατέρρευσε η οροφή δεν ξέρουμε πως έγινε» δήλωσε.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη αναφέρουν στο thestival.gr ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Πηγή: protothema.gr

v