Η 2χρονη κόρη μου ξυπνάει τα βράδια ουρλιάζοντας. Τι μπορεί να φταίει;

Η 2χρονη κόρη μου ξυπνάει τα βράδια ουρλιάζοντας. Τι μπορεί να φταίει;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ήθελα να σας ρωτήσω 3 πράγματα. Έχω μια κορούλα 2 χρονών και ένα γιο 9 ετών. Πρώτον, η μικρή θηλάζει ακόμα, αλλά το βράδυ τις περισσότερες φορές ξυπνάει πότε με κλάματα και πότε με ουρλιαχτά, ενώ έχει βγάλει όλα της τα δόντια. Τι μπορεί να συμβαίνει; Το δεύτερο που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: έχει αρχίσει και σπρώχνει και να χτυπάει τα παιδάκια. Πώς μπορώ να την αποτρέψω και γιατί το κάνει αυτό; Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δεν δοκιμάζει τα φαγητά που δεν της αρέσουν στην εμφάνιση. Τι μπορώ να κάνω για να φάει; Δεν τρώει το κρέας καθόλου. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

 Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε τα όμορφα παιδιά σας και την οικογένεια σας.

Ο ύπνος της κόρης σας, όπως και όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα της, δεν έχουν γραμμική εξήγηση. Το ότι έχει βγάλει τα δοντάκια της δε σημαίνει ότι δεν έχει άλλους πολλούς λόγους που μπορεί να συμβάλλουν στο να έχει έναν ανήσυχο ύπνο. Το ίδιο θα σας πω και για τη συμπεριφορά που εκδηλώνει στο σχολείο.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να είστε πολύ τρυφερή μαζί της και να φροντίζετε να προάγεται με κάθε τρόπο το μεγάλωμα της! Είστε στην πολύτιμη θέση της μητέρας, όπου ο πολυσήμαντος ρόλος σας σας δίνει εκατομμύρια αφορμές για να της δείξετε πως να εκφραστεί, πως να σχετιστεί και πως να προχωρήσει όμορφα!

Ως προς τη διατροφή της, χρειάζεται επίσης να φροντίσετε να προχωρήσει η ανάπτυξη της και σε αυτό το επίπεδο. Με διαρκή φροντίδα και δοκιμές θα δείτε ότι εάν το ευνοήσετε θα κάνει αναπτυξιακό άλμα και σε αυτό το θέμα.

Εξηγήστε της πόσο πολύτιμο είναι να τρώτε από όλες τις τροφές. Εντάξτε τις στο πρόγραμμα της οικογένειας. Δοκιμάστε σε λίγες ημέρες κάτι που δεν έφαγε την προηγούμενη φορά. Οι αλλαγές μπορεί να είναι πολύ γρήγορες, επομένως να είστε σε διαρκή εγρήγορση!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v