Το παιδί μου δέχεται μπούλινγκ εδώ και 4 χρόνια και το σχολείο δεν κάνει τίποτα

Το παιδί μου δέχεται μπούλινγκ εδώ και 4 χρόνια και το σχολείο δεν κάνει τίποτα

Η καταγγελία που μια μητέρα δύο παιδιών έκανε στο politeianews.gr αφορά δημοτικό σχολείο της Πάτρας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Όπως καταγγέλλει, το παιδί της δέχεται επί 4 χρόνια μπούλινγκ από ένα άλλο παιδάκι.

«Το στριμώχνει πίσω από το σχολείο και του ασκεί τόσο λεκτική όσο και χειρωνακτική βία. Πρόπερσι του κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο και δεν με ειδοποίησαν από το σχολείο. Τον μετέφερα στον Ερυθρό Σταυρό και εκεί κατάφεραν και του αφαίρεσαν τη μύτη του μολυβιού από το μέτωπο. Έχω αγανακτήσει. Έχω προβεί σε δεκάδες επισημάνσεις σε διευθυντές, δασκάλους, αλλά δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά. Αναγκάστηκα να πάω μέχρι και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά ούτε εκεί βρήκα ανταπόκριση» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Για το περιστατικό με το μολύβι, είχε απευθυνθεί στην τότε Διευθύντρια του σχολείου, είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν την είχαν ειδοποιήσει και είχε λάβει την απάντηση πως… δεν θεωρήθηκε κάτι σοβαρό. Η γυναίκα συγκλονίζει με την περιγραφή της: «Ζω με τον φόβο κάθε μέρα. Για ότι συμβεί στο παιδί μου. Μην το σπρώξει στην σκάλα, μην του βγάλει το μάτι κλπ.». 

Οι δάσκαλοι την έχουν ενημερώσει πως ο συμμαθητής του γιου της αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, όμως αυτό δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για την μη παρέμβαση των υπευθύνων της σχολικής κοινότητας.

Πριν από ένα μήνα, ο γιος της δέχθηκε μία δυνατή μπουνιά στο στομάχι. Και πάλι από το ίδιο πρόσωπο. Η γυναίκα ευελπιστεί πως κάποιος θα παρέμβει ώστε να σταματήσει ο εφιάλτης που ζει ο μικρός μαθητής. «Τέσσερα χρόνια η ίδια κατάσταση. Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στην Αστυνομία;» αναρωτιέται.

Πηγή: politeianews.gr

v