«Μη μου λέτε ότι θα το μετανιώσω»: μια γυναίκα που δε θέλει να γίνει μαμά ξεσπά

«Μη μου λέτε ότι θα το μετανιώσω»: μια γυναίκα που δε θέλει να γίνει μαμά ξεσπά

Η τεκνοποίηση είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός. Πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση που αλλάζει για πάντα τη ζωή μας και, αν την πάρουμε, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το θέλουμε πολύ. Ωστόσο, ζούμε σε μια κοινωνία που οι γυναίκες νιώθουν μεγάλη πίεση να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Πολλές φορές μάλιστα, όταν μια γυναίκα δεν τεκνοποιεί από επιλογή, δέχεται επικρίσεις και πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο.

Μία γυναίκα που έχει νιώσει έντονα αυτού του είδους την πίεση, δήλωσε σε ανάρτησή της στο TikTok ότι οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να μάθουν να σέβονται την επιλογή μιας γυναίκας να μην κάνει παιδιά.

Η ίδια, μάλιστα, ανέφερε ότι της αρέσει η ζωή της όπως είναι. Προτιμά να κοιμάται όποτε και όσο θέλει, να ξοδεύει να τα χρήματα που βγάζει για τον εαυτό της και να βγαίνει όσο συχνά επιθυμεί χωρίς δεσμεύσεις. 

Ωστόσο, στην ανάρτησή της διαμαρτύρεται για τις συμβουλές που δέχεται από γνωστούς και φίλους. Οι περισσότεροι, μάλιστα, της τονίζουν πως μια μέρα θα το μετανιώσει κι αυτό την εξοργίζει περισσότερο απ’ όλα. 

Αρκετοί από αυτούς που σχολίασαν κάτω από την ανάρτησή της επέμειναν ότι η απόφασή της να μην γίνει μητέρα είναι λανθασμένη, επαναλαμβάνοντας ότι κάποτε θα το μετανιώσει αλλά θα είναι αργά! Κάποιοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να την αποκαλέσουν εγωίστρια και κακομαθημένη.

Ευτυχώς, υπήρξαν κι εκείνοι που την ενθάρρυναν να κάνει αυτό που θέλει πραγματικά και να μην ακούσει κανέναν. 

Πηγή: thesun.co.uk

v