Πρόωρα διδυμάκια δίνουν μάχη για τη ζωή τους - αγωνία για την κρίσιμη επέμβαση

Πρόωρα διδυμάκια δίνουν μάχη για τη ζωή τους - αγωνία για την κρίσιμη επέμβαση

Η Linzie Mathieson βρέθηκε από τη μια στιγμή στη άλλη στο νοσοκομείο όταν τα νερά της έσπασαν στις 20 μόλις εβδομάδες. Έξι εβδομάδες μετά, ξαναμπήκε για επείγουσα καισαρική ώστε τα δίδυμά της να έχουν μία μικρή, έστω, ευκαιρία στη ζωή.

Τα μωρά της, ο Alfie και ο Harry, ζύγιζαν κάτω από 1 κιλό και το μέλλον τους έμοιαζε δυσοίωνο, αλλά μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί αληθινοί μαχητές. Παρ’ όλ’ αυτά, ο αγώνας τους για την επιβίωση δεν έχει τελειώσει αφού εκκρεμεί μια σημαντική επέμβαση.

Με το που γεννήθηκαν, τα δύο αγοράκια ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία έπρεπε να σταθεροποιηθεί. Από εκεί και πέρα, χρειάστηκε η αναπνοή τους να υποστηριχτεί μηχανικά και έμειναν διασωληνωμένα για 4 εβδομάδες. Έχουν περάσει πλέον 8 εβδομάδες στην εντατική φροντίδα νεογνών και είναι σε αναμονή για τη διπλή εγχείριση που θα τους εξασφαλίσει τη ζωή.

«Τους χορηγείται ακόμη οξυγόνο», λέει η μαμά με αγωνία, «και την άλλη εβδομάδα θα μπουν στο χειρουργείο. Μέχρι στιγμής τα πάνε πολύ καλά και οι δυο τους, πήραν βάρος και τρέφονται πλέον απ’ το μπουκάλι».

«Η επιστροφή στο σπίτι μοιάζει ακόμη μακρινή», συνεχίζει σε αισιόδοξο τόνο, «αλλά η λέξη “σπίτι” έχει ακουστεί από κάποιους κι ελπίζουμε να τη ζήσουμε σύντομα. Αυτό που έχουμε περάσει ως γονείς δεν περιγράφεται με λόγια – ειδικά η πρώτη εβδομάδα ήταν μόνο θολούρα και σκοτάδι. Αλλά το προσωπικό εδώ είναι απίθανο κι έχουν κάνει όλοι τους τα πάντα για να απαλύνουν τον πόνο και την αγωνία μας».

Πηγή: mirror.co.uk

v