Ανακάλυψη σοκ για 19χρονη: την είχαν δώσει σε λάθος γονείς στο μαιευτήριο

Ανακάλυψη σοκ για 19χρονη: την είχαν δώσει σε λάθος γονείς στο μαιευτήριο

Δεν είναι κι εύκολο να ανακαλύπτεις στα 19 σου ότι δεν μεγάλωσες με τους βιολογικούς σου γονείς, όχι για τους γνωστούς λόγους, αλλά επειδή σε έδωσαν σε λάθος ανθρώπους οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου. Γι’ αυτό και η νεαρή που το ανακάλυψε, έκανε μια βαρβάτη μήνυση στο εν λόγω νοσοκομείο.

Η 19χρονη Ισπανίδα αντιλήφθηκε το «λάθος» όταν χρειάστηκε να κάνει τεστ DNA στο πλαίσιο κάποιας άλλης οικογενειακής υπόθεσης. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν σχετίζεται γενετικά με τους ανθρώπους που ήξερε ως γονείς της, μια διαπίστωση που την οδήγησε στην ανακάλυψη ότι είναι ένα από τα δύο κοριτσάκια που γεννήθηκαν με 5 ώρες διαφορά και βρίσκονταν σε διπλανές θερμοκοιτίδες πριν δοθούν η μία στους γονείς της άλλης.

Στο μεταξύ, το μαιευτήριο απολογήθηκε για το ατυχές γεγονός, αλλά διατείνεται ότι δεν έχει λάβει γνώση άλλων παρόμοιων περιστατικών σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του και πως η συγκεκριμένη τραγωδία οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος». «Πρόκειται για ένα λάθος που συνέβη μία και μοναδική φορά και δεν είναι δυνατόν να βρούμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο που ευθύνεται γι’ αυτό», δήλωσε η διευθύντρια του ιδρύματος στα μέσα.

Η κοπέλα, πάντως, δεν δέχεται την επίσημη συγγνώμη κι έχει προχωρήσει σε μήνυση με την οποία ζητάει αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την τραγική «αλλαγή», έχει ήδη ενημερωθεί και η έτερη 19χρονη.

Πηγή: nypost.com

v