Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

Μια τραγική ιστορία είδε αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της σχετικής έρευνας για τις ευθύνες πίσω από την τραγωδία. Δύο δύσμοιροι γονείς, οι οποίοι προσπαθούσαν 10 χρόνια να κάνουν παιδί, είδαν το προωράκι τους να φεύγει από τη ζωή εξαιτίας λάθος χειρισμών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο μικρούλης τους ήρθε στον κόσμο πρόωρα, τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν μόλις 25 εβδομάδων και χρειαζόταν ειδική φροντίδα, αλλά δυστυχώς, έμεινε στη ζωή μόνο για 4 ημέρες.

Πρόσφατα, η σχετική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από ένα τεράστιο λάθος όταν ένα σωληνάκι προκάλεσε ζημιά στο συκώτι και κατόπιν την εσωτερική αιμορραγία που οδήγησε στο μοιραίο. Εάν το συγκεκριμένο σωληνάκι είχε αντικατασταθεί νωρίτερα, σύμφωνα με το πόρισμα, η θανατηφόρα ζημιά θα είχε αποφευχθεί και το παιδί θα είχε επιζήσει.

Το ίδιο το πρωτόκολο του μαιευτηρίου, λέει ότι ο συγκεκριμένος καθετήρας πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 24 ώρες, αλλά εκείνος που έκανε το κακό ήταν ήδη στο σώμα του παιδιού για 66 ολόκληρες ώρες.

Αν και η επιπλοκή που επέφερε τον θάνατο του μωρού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης του μαιευτηρίου παραδέχθηκαν μια σειρά από αστοχίες που μετέτρεψαν μια τυπική διαδικασία σε εν δυνάμει επιζήμια και οδήγησαν, τελικά, στο τραγικό συμβάν.

Απευθυνόμενοι στους γονείς, οι επικεφαλείς της επιτροπής, είπαν: «Περιμένατε δύο χρόνια για να μάθετε τι συνέβη και αυτό, για δύο γονείς που έχασαν το παιδί τους, ήταν εξαιρετικά επίπονο. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη κατανόησή σας την ώρα που ακούγατε με λεπτομέρεια πως χάθηκε το παιδί σας».

Οι γονείς από την πλευρά τους είπαν στα μέσα: «Στόχος μας ήταν να λάμψει η αλήθεια, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια ολέθρια λάθη και θρηνήσει κι άλλη οικογένεια όπως εμείς».

Το ευτυχές για εκείνους είναι ότι πριν από ένα χρόνο, έφεραν στη ζωή το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Πηγή: mirror.co.uk

v