3χρονος που γεννήθηκε με «μισή καρδιά» ονειρεύεται να παίξει σαν όλα τα παιδιά

3χρονος που γεννήθηκε με «μισή καρδιά» ονειρεύεται να παίξει σαν όλα τα παιδιά

Ο μικρούλης Alex Moss, δεν ζει μια ανέμελη ζωή γεμάτη τρέξιμο και παιχνίδι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Λόγω μιας σπάνιας καρδιακής πάθησης, ζει με πολλούς περιορισμούς και δεν μπορεί να χαρεί όσα χαίρεται ο δίδυμος αδερφός του.

Όταν γεννήθηκαν οι δυο τους, ο William ήταν υγιής, αλλά ο Alex σταμάτησε να αναπνέει μόλις βγήκε στο φως. Του έγινε ανάνηψη, μπήκε στη ΜΕΘ και μετά από λίγο καιρό διαγνώστηκε με σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής κοιλίας, μια σπάνια πάθηση που τον άφησε κατά κάποιον τρόπο με «μισή καρδιά» και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στη ζωή με μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Ακολούθησε μια δεύτερη εγχείρηση και τώρα ο μικρός βρίσκεται σε αναμονή για την τρίτη, η οποία καθυστερεί επειδή ο Alex παρουσίασε μια λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψεις όταν κάτι τέτοιο συμβεί στο παιδί σου», λέει η 36χρονη μαμά του, «επιπλέον το μυαλό σου πάει συνέχεια στο κακό κάθε φορά που για κάποιο λόγο δεν είσαι δίπλα του. Σκεφτείτε ότι δεν είχα περάσει ούτε έξω από ΜΕΘ και ξαφνικά είδα τον γιο μου στο κρεβάτι του χειρουργείου και την καρδιά του να πάλλεται μέσα στο σώμα του».

«Θυμάμαι ακόμη τη στιγμή που μου είπαν να πάρω το παιδί στο σπίτι, αλλά να έχω κατά νου ότι μπορεί να μη βγάλει τη νύχτα», συνεχίζει συγκινημένη, «Ο Alex έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον δίδυμο αδερφό του, αλλά μου είναι δύσκολο να σκέφτομαι ότι ίσως ο William βιώσει μια μεγάλη απώλεια σε τόσο μικρή ηλικία. Το ίδιο και τα μεγαλύτερα αδέρφια του (είναι 4) που με έχουν ήδη ρωτήσει αν μπορεί να πεθάνει ο μικρός».

Ο Alex θέλει πολύ να πηγαίνει βόλτες με όλη την οικογένεια στην παραλία ή την εξοχή και να παίζει με τον δίδυμο αδερφό του, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει οι γονείς του να του πάρουν μια ειδική καρέκλα. Μέχρι τώρα, τον κουβαλάει στην πλάτη ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Josh.

«Μ’ αυτήν την ειδική καρέκλα θα αλλάξει η ζωή όλων μας», λέει η μαμά του, «ο Alex θα μπορεί να πάει παντού και να χαίρεται την εξοχή μαζί με τα αδέρφια του χωρίς μεγάλους περιορισμούς».

Πηγή: express.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v