Ο 7χρονος γιος μου έκανε bullying σε συμμαθητή του - νιώθω αποτυχημένη

Ο 7χρονος γιος μου έκανε bullying σε συμμαθητή του - νιώθω αποτυχημένη

Όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αμερόληπτες, τις περισσότερες φορές οι μαμάδες παίρνουμε ενστικτωδώς το μέρος των παιδιών μας. Το ίδιο έκανε αρχικά και μία μαμά όταν ένας μπαμπάς της είπε ότι ο 7χρονος γιος της έκανε bullying στο παιδί του και του έσπασε τα γυαλιά μυωπίας.

Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, πίστεψε τον γιο της που της ορκιζόταν ότι δεν έκανε bullying αλλά έριξε τα γυαλιά του συμμαθητή του κατά λάθος, καθώς έμπαιναν στο σχολικό λεωφορείο.

Μάλιστα, στο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok ανέφερε ότι πίστεψε κάθε λέξη του παιδιού της και δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να τον αμφισβητήσει. Την επόμενη μέρα ρώτησε τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου που ήταν μπροστά στο περιστατικό να της πει τι ακριβώς συνέβη, σίγουρη ότι θα ακούσει την εκδοχή που της είχε πει και ο γιος της. Ωστόσο, την περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. 

Ο οδηγός της διηγήθηκε μια πολύ διαφορετική ιστορία, εξηγώντας της πως το παιδί της κορόιδεψε το άλλο αγοράκι επειδή έχει λίγα παραπάνω κιλά και δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα. Στη συνέχεια το έσπρωξε στο διάδρομο του σχολικού και, σαν μην έφτανε αυτό, άρπαξε τα γυαλιά του και τα πέταξε στην άλλη άκρη του οχήματος με αποτέλεσμα να σπάσουν. 

«Δεν νομίζω ότι ένιωσα ποτέ την καρδιά μου τόσο ραγισμένη» είπε η μαμά στο βίντεο μετά το τέλος της περιγραφής του περιστατικού. «Ένιωσα συντετριμμένη με αυτά που άκουσα και πήγα αμέσως στο σπίτι του άλλου αγοριού για να ζητήσω συγνώμη» εξήγησε. 

Οι γονείς του άλλου παιδιού ήταν ψύχραιμοι και ευγενικοί μαζί της και όλοι μαζί αποφάσισαν πως ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί το θέμα είναι να βρεθούν τα δύο αγόρια εκτός σχολείου για να παίξουν και να έρθουν πιο κοντά. 

«Μίλησα κατευθείαν στο γιο μου προσπαθώντας να του εξηγήσω πόσο λάθος ήταν αυτό που έκανε. Του είπα και για μένα που στο δημοτικό δεν είχα φίλους και όλοι με κορόιδευαν επειδή ήμουν υπέρβαρη, μήπως και καταλάβει πόσο άσχημο είναι να κάνεις bullying στα άλλα παιδιά». 

Κλείνοντας, ανέφερε πως νιώθει αποτυχημένη αλλά ελπίζει πως ο γιος της τελικά θα καταλάβει πόσο άσχημη ήταν η πράξη του και δεν θα επαναλάβει παρόμοιες συμπεριφορές. Όσο για τον λόγο που αφηγήθηκε την ιστορία της, δεν ήταν άλλος από το να αφυπνίσει κι άλλους γονείς για να μιλήσουν στα παιδιά τους. 

Πηγή: thesun.co.uk

v