Βαρέθηκα να με λένε εγωίστρια επειδή δεν θέλω να κάνω παιδιά

Βαρέθηκα να με λένε εγωίστρια επειδή δεν θέλω να κάνω παιδιά

Η μητρότητα είναι καθαρά προσωπική απόφαση και δεν έχει κανένας δικαίωμα να επέμβει στο αν θα κάνουμε παιδιά, στο πόσα παιδιά θα κάνουμε ή σε ποια ηλικία θα τα κάνουμε. Το να αποκαλείς μία γυναίκα εγωίστρια επειδή το μέλλον της δεν προβλέπεται να περιλαμβάνει κάποια εγκυμοσύνη, είναι αδιάκριτο και αγενές - όπως ακριβώς το περιγράφει και μια γυναίκα που έχει βαρεθεί να την κακολογούν επειδή δεν θέλει να κάνει παιδιά.

Έχω παρατηρήσει ότι από τότε που αρραβωνιάστηκα, όλοι με ρωτάνε πότε θα κάνουμε παιδιά ή αν είμαι ήδη έγκυος. Για κάποιους, είναι αδιανόητο να σκεφτούν ότι μία γυναίκα θέλει να ζήσει ή να παντρευτεί τον σύντροφό της απλά για να είναι είναι μαζί του και όχι για να κάνει παιδιά. 

Όταν τους απαντώ ότι δεν σκοπεύουμε να κάνουμε παιδιά επειδή δεν θέλουμε, με κοιτούν όλοι έκπληκτοι… Οι περισσότεροι, μάλιστα, μου λένε με ύφος παντογνώστη ότι θέλω αλλά δεν το ξέρω. «Όταν χτυπήσει το βιολογικό ρολόι, θα γίνεις κι εσύ μανούλα. Μόνο φρόντισε να μην είναι αργά….» μου είπε χαρακτηριστικά μια συνάδελφος πριν λίγες μέρες. 

Άλλοι πάλι, όταν επιμένω ότι τα παιδιά δεν είναι μέσα στα σχέδιά μου, με αποκαλούν εγωίστρια που σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και την καλοπέρασή μου. Φυσικά, όταν ένας άντρας λέει ότι δεν θέλει παιδιά τον κατανοούν και το θεωρούν φυσιολογικό. Όταν όμως μια γυναίκα δεν θέλει παιδιά, πρέπει να πέσουν να την φάνε!

Η απόλυτη αλήθεια, όμως, είναι πως δεν θέλω να φέρω ένα παιδί σε έναν πλανήτη που καταστρέφεται, ούτε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Επίσης, δεν θέλω να έχω ένα παιδί που, για να του προσφέρω όσα χρειάζεται, θα πρέπει να δουλεύω όλη μέρα, θα είμαι πάντα εξαντλημένη και κατά συνέπεια απούσα από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του. 

Νιώθω πραγματικό θαυμασμό για τους ανθρώπους που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά. Χρειάζεται να έχεις κότσια για να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί στις μέρες μας. Ωστόσο, δεν νιώθω καθόλου εγωίστρια με την απόφασή μου! Δεν θέλω να κάνω παιδί επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το προστατεύσω και να το φροντίσω όπως πρέπει. 

Και στο κάτω κάτω της γραφής, είναι δικαίωμά μου το αν θα κάνω παιδιά ή όχι. Δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μόνο εμένα και στον σύντροφό μου. Γι' αυτό, πριν ξαναπείτε «εγωίστρια» μια γυναίκα που δεν θέλει να κάνει παιδιά, σκεφτείτε ποιος είναι πραγματικά εγωιστής: εκείνη που ζητάει να ορίζει τη ζωή της όπως θέλει ή εσείς που επεμβένετε στη ζωή και τις αποφάσεις των άλλων;  

Πηγή: yourtango.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v