Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας αλλά δεν είχα αιμορραγία. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας αλλά δεν είχα αιμορραγία. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Όταν ήμουν στην πιο γόνιμη μέρα μου είχαμε ένα «ατύχημα» και πήρα το χάπι της επόμενης μέρας μετά από 5 ώρες. Παρόλα αυτά, δεν είχα αιμορραγία. Υπάρχει περίπτωση να μην έκανε δουλειά το χάπι και να έγινε η γονιμοποίηση κανονικά; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Λογικά έπρεπε να δείτε αίμα. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους μετά το χάπι δεν βλέπετε αιμορραγία. Αυτό θα έπρεπε να σας παροτρύνει να κάνετε ορμονικό έλεγχο. Προς το παρόν, κάντε μια εξέταση χοριακής στο αίμα για να είστε σίγουρη εάν υπάρχει εγκυμοσύνη ή όχι.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v