Βρέφος 2 μηνών κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του μετά από 13 μέρες στη ΜΕΘ

Βρέφος 2 μηνών κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του μετά από 13 μέρες στη ΜΕΘ

Ο μόλις 2 μηνών Νεκτάριος, που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με κορονοϊό εδώ και 13 μέρες, κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του. Το βρέφος ξεπέρασε τον κίνδυνο και, σύμφωνα με τους γιατρούς του, σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του με τους γονείς του.

Τις τελευταίες ημέρες το βρέφος, με την πολύτιμη βοήθεια του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη και όλου του προσωπικού της, πάλεψε με τη νόσο. Πριν διασωληνωθεί αεροβαπτίστηκε μέσα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης από την κ. Καρβουνίδου,  εξειδικευμένη νοσηλεύτρια της μονάδας covid και πήρε το όνομα Νεκτάριος.

Σήμερα, όμως, αποσωληνώθηκε και οι σύντομα θα βρίσκεται και πάλι στην αγκαλιά της οικογένειάς του. 

«Κερδίσαμε το στοίχημα για τον μικρό Νεκτάριο!», είπε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, στην ΕΡΤ Πάτρας, για την έξοδο του δύο μηνών βρέφους από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

«Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη ζωή του…» πρόσθεσε φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από τη συλλογική δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πηγή: newsbeast.gr

v