Πρόωρο μωρό που ζύγιζε λιγότερο από 400 γρ. δυναμώνει μέρα με τη μέρα

Πρόωρο μωρό που ζύγιζε λιγότερο από 400 γρ. δυναμώνει μέρα με τη μέρα

1 στα 10 πρόωρα μωρά στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που επιμένουν για χρόνια και τα ταλαιπωρούν και ως ενήλικες, όπως, για παράδειγμα, χρόνιες πνευμονοπάθειες. Παρ’ όλ’ αυτά, τα περισσότερα δίνουν τη μάχη τους και, με τη βοήθεια των γιατρών, την κερδίζουν.

Όπως φαίνεται ότι κάνει και ένα προωράκι από το Ελ Πάσο του Τέξας, που ήδη ανατρέπει όλα τα δυσοίωνα προγνωστικά και τα πηγαίνει κάθε μέρα και καλύτερα.

Ο μικρούλης γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 334 γραμμάρια!

Η μητέρα του, Mari Carmen Bueschel, η οποία έχει ακόμα τρία αγόρια, αντιμετώπισε προβλήματα που δεν είχε αντιμετωπίσει στις προηγούμενες εγκυμοσύνες της και οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό της έχει μικρές πιθανότητες να επιβιώσει.

«Είναι πολύ σκληρό να βλέπεις το μωρό σου να αγωνίζεται έτσι», λέει η Mari Carmen, «αλλά πρέπει να έχεις πίστη, να το παίρνεις μέρα με τη μέρα και να είσαι ευγνώμων για κάθε καλή εξέλιξη».

Αυτές τις μέρες, ο γιατρός, που της είπε ότι ο γιος της ήταν το πιο μικρό μωρό που είχε δει ποτέ, την ενημέρωσε ότι ο μικρός αναπνέει πλέον μόνος του, χωρίς το μηχάνημα. Επιπλέον, ζυγίζει ήδη περίπου 1 κιλό – δηλαδή έχει τριπλασιάσει το βάρος του και δυναμώνει συνεχώς.

«Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα», λέει η μαμά του μικρού μαχητή, «να σκέφτεσαι θετικά και να θυμάσαι ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα κάνει τα πάντα για να σώσει το μωράκι σου».

Πηγή: kvia.com

v