Οι γονείς μου μού έκρυψαν ότι έχω αυτισμό και δυσκόλεψαν αφάνταστα τη ζωή μου

Οι γονείς μου μού έκρυψαν ότι έχω αυτισμό και δυσκόλεψαν αφάνταστα τη ζωή μου

Δεν είναι εύκολο για τους γονείς να μαθαίνουν ότι το παιδί τους βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, αλλά για να αντιμετωπιστούν σωστά οι δυσκολίες που ακολουθούν μια τέτοια διάγνωση, είναι πολύ σημαντικό να το αποδεχτούν και να το εξηγήσουν στο παιδί – όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Αλλιώς, το παιδί μπορεί να φτάσει στην εφηβεία ή, ακόμα χειρότερα, στην ενηλικίωση και να το ανακαλύψει μόνο του. Όπως αυτή η 16χρονη κοπέλα που νιώθει πλέον θυμό κι έχει ένα μεγάλο παράπονο από τους γονείς της.

Η έφηβη, που μοιράστηκε την ιστορία της στα social media, έμαθε ότι είναι στο φάσμα όταν άρχισε να βγαίνει με ένα παιδί που είχε διαγνωστεί με αυτισμό και το συζήτησε μαζί του. Όσα άκουσε της φανηκαν οικεία και αποφάσισε να το ψάξει περισσότερο.

«Όσο πιο πολύ το έψαχνα», λέει η κοπέλα, «τόσο πίστευα ότι μπορεί να είμαι κι εγώ στο φάσμα του αυτισμού. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω εξετάσεις και το ανακοίνωσα στους γονείς μου, για να πάρω και την έγκρισή τους».

Τότε έμαθε και αυτό που της έκρυβαν για πάνω από μια δεκαετία: ότι είχε διαγνωστεί με αυτισμό στα 4 αλλά αποφάσισαν να μην της το πουν.

Η 16χρονη έγινε έξαλλη ειδικά όταν θυμήθηκε πως έθαβαν κάποια σοβαρά περιστατικά λέγοντάς της ότι είναι «ξεχωριστή». «Θύμωσα πάρα πολύ με τους γονείς μου», λέει, «είπαν ότι ήθελαν να με προστατέψουν από το να δω τον εαυτό μου ως κάτι διαφορετικό απ’ τους άλλους και να νιώσω μειονεκτικά. Αλλά αυτό δεν με γλύτωσε από όλα τα ζόρια που πέρασα και δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί τα περνούσα εγώ. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι είχα ζητήσει εξωσχολική βοήθεια για τα μαθήματα και ο πατέρας μου μού είπε ότι δεν τη χρειάζομαι και πως υπάρχουν άλλα παιδιά που την έχουν στ’ αλήθεια ανάγκη».

Αναμενόμενα, η νεαρή κοπέλα βρήκε μαζική υποστήριξη στα σχόλια των χρηστών, οι οποίοι, αν και έδειξαν κατανόηση στους γονείς, καταδίκασαν την επιλογή τους να στερήσουν από το παιδί το δικαίωμα να αντιμετωπίσει αυτό που του συμβαίνει και ίσως να δυσκολευτεί λιγότερο στην πορεία.

Πηγή: honey.nine.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v