Τη μια στιγμή έπαιζα ανέμελη με τα παιδιά μου και την επόμενη ήμουν σε κώμα

Τη μια στιγμή έπαιζα ανέμελη με τα παιδιά μου και την επόμενη ήμουν σε κώμα

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα για τη Maria Goncet από το Μπρίσμπεϊν, όταν αποφάσισε να πάει με τα παιδιά της σε ένα πάρκο για να παίξουν όλοι μαζί. Όλα κυλούσαν ήρεμα με γέλια και χαρές, ώσπου συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς: η άτυχη μαμά σωριάστηκε στο έδαφος στα ξαφνικά.

Το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο την έριξε αμέσως σε κώμα και την άφησε να παλεύει για τη ζωή της. Ο σύζυγός της ενημερώθηκε να φέρει την οικογένειά της και τα παιδιά της στο νοσοκομείο για να την αποχαιρετήσουν, καθώς η κατάστασή της χειροτέρευε λεπτό προς λεπτό.

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα και προσπάθησα να μιλήσω, αλλά δεν μπορούσα... Ήμουν τόσο φοβισμένη, που πραγματικά νόμιζα ότι έβλεπα εφιάλτη, σκεπτόμενη ότι αυτό δεν μπορεί να μου συμβαίνει» είπε αργότερα σε συνέντευξη, ενώ τόνισε ότι ακόμα και τώρα κανείς δεν ξέρει από τι το έπαθε.

Το γεγονός ότι η Maria ανάρρωσε ήταν ανέλπιστο και απαίτησε πολύ κόπο, καθώς οι γιατροί της είχαν πει ότι δεν θα περπατούσε, ούτε θα μιλούσε ποτέ ξανά. 

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό συνέβαινε σε μένα», είπε η Maria ενώ εξήγησε ότι δοκίμασε πολλές μεθόδους αποκατάστασης για να επανέλθει. «'Έπρεπε να μάθω πώς να περπατάω ξανά, πώς να μιλάω ξανά, πώς να σκέφτομαι ξανά. Η ζωή ήταν πολύ δύσκολη για μένα, με το εγκεφαλικό επεισόδιο να επηρεάζει την κίνησή μου και την ικανότητά μου να μιλάω και να γίνομαι κατανοητή»

Χρειάστηκαν 12 μήνες αποκατάστασης σε μονάδα εγκεφαλικών βλαβών για να φτάσει στο σημείο να μιλάει μερικώς και να κινείται. Η οικογένεια της ήταν μαζί της σε κάθε της βήμα κατά τη διάρκεια της μακράς και επίπονης ανάρρωσής της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου και των έφηβων παιδιών της.

Πηγή: honey.nine.com.au

v