Ένα ατύχημα ψαλίδισε τις ελπίδες να γίνω μαμά – τώρα έχω αγκαλιά το θαύμα μου!

Ένα ατύχημα ψαλίδισε τις ελπίδες να γίνω μαμά – τώρα έχω αγκαλιά το θαύμα μου!

Το 2018, η Charlotte McCarthy και ο σύζυγός της είχαν ένα συντριπτικό ατύχημα με το αυτοκίνητο που παραλίγο να τους κοστίζει της ζωή τους. 3 χρόνια μετά, σε πείσμα των προγνωστικών που ήθελαν τη Charlotte να μην μπορεί να τεκνοποιήσει λόγω των τραυμάτων της, υποδέχθηκαν το πρώτο τους παιδάκι.

Επιστρέφοντας από την αποφοίτηση της Charlotte, το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από φορτηγό και μόνο μετά από τιτάνιες προσπάθειες της πυροσβεστικής, το ζευγάρι και οι γονείς της κοπέλας βγήκαν ζωντανοί από το πολτοποιημένο όχημα. Mε την φροντίδα των γιατρών, όλα πήγαν καλά, αλλά ήταν τέτοια τα τραύματα του ζευγαριού που τα προγνωστικά για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη ήταν πολύ δυσοίωνα.

Παρ’ όλ’ αυτά, η Charlotte έμεινε έγκυος και την 1η Δεκέμβρη καλωσόρισε στον κόσμο το κοριτσάκι της.

«Μετά το ατύχημα ανησυχούσαμε ότι δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποκτήσουμε δικά μας παιδιά», θυμάται η Charlotte, «η Cara Anne είναι το μικρό μας θαύμα, λοιπόν. Όπως θαύμα μας φαίνεται και το γεγονός ότι γεννήθηκε απολύτως υγιής».

«Όταν έμεινα έγκυος πάθαμε σοκ γιατί δεν ξέραμε αν η κατάσταση της υγείας μου θα επέτρεπε να ολοκληρωθεί μια εγκυμοσύνη επιτυχώς. Ζητήσαμε τη συμβουλή των γιατρών και μας είπαν να προχωρήσουμε», λέει η πανευτυχής μαμά.

Μιας και ήταν εγκυμοσύνη υψηλού ρίσκου, οι δυο μέλλοντες γονείς το πήρανε βήμα-βήμα και έκαναν συχνές εξετάσεις για να γνωρίζουν την κατάσταση του εμβρύου και της μαμάς. Κάπως έτσι, αποφασίστηκε η μικρή να γεννηθεί με καισαρική στις 37 εβδομάδες και, με την υποστήριξη των γιατρών τους, όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Μετά από λίγο καιρό, το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι με το υγιέστατο κοριτσάκι τους στην αγκαλιά τους. «Είναι δύσκολο, αλλά και υπέροχο ταυτόχρονα», λέει η Charlotte, «αν σκεφτεί κανείς πόσο δυσάρεστη ήταν η μοίρα μας πριν 3 χρόνια».

Πηγή: mirror.co.uk

v