«Θες να δεις το παιδί σου να μεγαλώνει;»: η ατάκα που με έκανε να χάσω 45 κιλά

«Θες να δεις το παιδί σου να μεγαλώνει;»: η ατάκα που με έκανε να χάσω 45 κιλά

Δεν είναι λίγες οι κακές επιλογές που κάναμε πριν αποκτήσουμε παιδιά, είτε σε θέματα διατροφής είτε σε άλλους τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία μας. Πριν γίνεις γονιός, είναι κάποια πράγματα που δεν τα υπολογίζεις – είναι και το νεαρό της ηλικίας – τα οποία γίνονται πρώτη προτεραιότητα μόλις κάνεις παιδιά. Κάπως έτσι συνέβη και με την Lillie Monro, μόνο που έπρεπε πρώτα να ακούσει το «καμπανάκι» από τον γιατρό της.

Η 24χρονη νέα μαμά αντιμετώπιζε προβλήματα με το βάρος της από μικρή και καμία δίαιτα από όσες δοκίμασε κατά την εφηβεία δεν στάθηκε αρκετή για να το αλλάξει αυτό, παρά μόνο προσωρινά. Η απογοήτευση, την οδήγησε να αφεθεί εντελώς ως ενήλικη, φτάνοντας στο σημείο να καταναλώνει μόνο έτοιμο φαγητό και μάλιστα φαστ φουντ.

Πριν γεννηθεί η κορούλα της, η Lillie ζύγιζε 133 κιλά και μόνο τα 13 ήταν κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη.

Όταν η μικρούλα έγινε 3 μηνών περίπου, η νεαρή μαμά επισκέφθηκε τον γιατρό της για μια γενική εξέταση. Εκείνος της είπε ότι το βάρος της και η ζωή που κάνει την θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο για διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα και ένα σωρό άλλες παθήσεις και με χαρακτηριστική ωμότητα της επισήμανε ότι, αν συνέχιζε έτσι, δεν θα έβλεπε την κόρη της να μεγαλώνει.

«Ήταν το καμπανάκι που περίμενα για να ξυπνήσω», λέει η μεταμορφωμένη πια μαμά, «έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου. Έπρεπε να τις κάνω έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν ξέρω αν θα έβρισκα τη δύναμη αν δεν υπήρχε το παιδί μου».

Επιστρέφοντας στο σπίτι, ξεκίνησε την μεγάλη προσπάθεια δίχως να χάσει λεπτό. Βρήκε ένα καθημερινό πρόγραμμα απώλειας βάρους και ξεκίνησε να το ακολουθεί πιστά, ενώ μαγείρευε πλέον καθημερινά για να τρώει όπως πρέπει και δεν ξανάβαλε πρόχειρο φαγητό στο στόμα της.

«Το να βάζω τον χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται στη μαγειρική ήταν κλειδί στην αλλαγή μου», λέει, «δεν είναι μόνο ότι ήμουν πιο υγιής, αλλά ταυτόχρονα δεν ξόδευα πια όσα ξόδευα πριν».

Ένα χρόνο μετά από εκείνη την επίσκεψη στον γιατρό, η Lillie είχε χάσει 45 κιλά.

«Ήμουν ελαφρύτερη!», λέει με έκπληξη, «το σημαντικό ήταν ότι δεν έκανα απλώς μια δίαιτα για να χάσω κιλά, αλλά άλλαξα τελείως όλον τον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία μου. Γι’ αυτό και δεν έχω πάρει ούτε γραμμάριο από τότε».

Δηλώνει επίσης πανευτυχής που έχει πλέον το κουράγιο να κυνηγάει τη 2χρονη Mila και να παίζει μαζί της σαν παιδί. «Είμαι πραγματικά χαρούμενη», λέει, «η Mila ήρθε στη ζωή μου και την έκανε καλύτερη από κάθε άποψη».

Πηγή: foxnews.com

v