Δεν έχω περίοδο εδώ και 11 μήνες - πρέπει να ανησυχήσω;

Δεν έχω περίοδο εδώ και 11 μήνες - πρέπει να ανησυχήσω;

Ερώτηση:
Έχω 11 μήνες χωρίς περίοδο. Πήρα Duphaston για μια εβδομάδα, όπως μου είπε ο γιατρός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να ανησυχήσω;
Απάντηση:

Αν δεν έχετε περίοδο για τόσο μεγάλο διάστημα, αυτό πιθανότατα υποδηλώνει κάποια εμμηνοπαυσιακή διαταραχή. Θα πρέπει να κάνετε υπέρηχο, να μετρήσετε το πάχος του ενδομητρίου και ορμονικές εξετάσεις για να ξεδιαλύνετε το θέμα μια και καλή.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v