12χρονος αυτοκτόνησε λόγω μπούλινγκ - τον βρήκε η μαμά του στο δωμάτιό του

12χρονος αυτοκτόνησε λόγω μπούλινγκ - τον βρήκε η μαμά του στο δωμάτιό του

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του 12χρονου  Eli Fritchley από το Shelbyville του Τενεσί, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω ανελέητου bullying που δεχόταν στο σχολείο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Οι γονείς του αγοριού τον περιέγραψαν ως ένα παιδί που δεν φοβόταν να είναι ο εαυτός του. Συνήθιζε να φοράει βερνίκι νυχιών και το αγαπημένο του χρώμα ήταν το ροζ. Γι’ αυτό και δεχόταν αδιάκοπα κοροϊδίες από τους συμμαθητές του ενώ οι νταήδες του σχολείου ασκούσαν σκληρό μπούλινγκ εναντίον του. 

Επίσης, ανέφερα σε συνέντευξή τους πως ο γιος τους έδειχνε να στηρίζει την επιλογή του. Έπαιζε τρομπόνι στην μπάντα και φορούσε με τόλμη το ίδιο φούτερ με τον Μπομπ Σφουγγαράκη κάθε μέρα. Ωστόσο, όπως εξήγησαν, στοχοποιήθηκε επειδή ήταν διαφορετικός. 

«Τον κορόιδευαν επειδή φορούσε κάθε μέρα τα ίδια ρούχα», εξήγησε η μητέρα του, συμπληρώνοντας πως  τα έπλενε κάθε μεσημέρι επιστρέφοντας από το σχολείο και τα ξαναφορούσε καθαρά το επόμενο πρωί.  «Δεν τον ένοιαζε που τον εκφόβιζαν, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε. Δυστυχώς, δεν είχαμε καταλάβει πως υπέφερε» είπε ο πατέρας του. «Του έλεγαν συχνά πως θα πάει στην κόλαση επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Η βία που δεχόταν ήταν πάντα λεκτική και ψυχολογική - ποτέ σωματική - αλλά μερικές φορές τα λόγια πονάνε περισσότερο από το ξύλο».

Στις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε προς τιμήν του Eli, η μητέρα του μπήκε στο δωμάτιό του και τον βρήκε νεκρό. Το αγόρι είχε αυτοκτονήσει επειδή δεν άντεχε άλλο τον πόνο και τα βασανιστήρια που δεχόταν καθημερινά στο σχολείο. 

«Αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να είχε συμβεί», ανέφερε η συγκεκριμένη σελίδα. «Αυτό το παιδί δεν έπρεπε να αισθάνεται ότι το κακομεταχειρίζονταν σε ένα περιβάλλον όπου θα έπρεπε να νιώθει προστατευμένο. Αυτοί οι γονείς δεν έπρεπε να θάψουν το παιδί τους». 

Όσο για την μητέρα, περιγράφει συγκλονισμένη τη στιγμή που τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιό του. «Ήταν πολύ δύσκολο. Η εικόνα που αντίκρισα ήταν τρομερή. Δεν μπορούσε να βγει από το μυαλό μου.  Πλέον, δεν την σκέφτομαι τόσο συχνά. Αυτό που θυμόμαστε είναι οι στιγμές που τον είχαμε αγκαλιά, τον φιλούσαμε και τον αγαπούσαμε. Ήταν ένας άγγελος». 

Η μητέρα και ο πατέρας του 12χρονου αγοριού εξήγησαν πως ο γιος τους δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν από τους συμμαθητές του για το bullying που δεχόταν. Ήταν ένα συμπονετικό, ειρηνικό και αθώο παιδί. «΄Ηταν τόσο ευγενικός και συμπονετικός που δεν καταλάβαμε πόσο πολύ υποφέρει. Δεν καταφέραμε να τον σώσουμε, αποτύχαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του. 

Η σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε προς τιμήν του Eli έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 43.000 δολάρια, τα οποία θα διατεθούν για να βοηθηθούν άλλα παιδιά και οικογένειες που μπορεί να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, ώστε να μην συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό.

Πηγή: cafemom.com

v