11χρονος έσωσε τα αδερφάκια του από την πυρκαγιά που ισοπέδωσε το σπίτι τους

11χρονος έσωσε τα αδερφάκια του από την πυρκαγιά που ισοπέδωσε το σπίτι τους

Ένας 11χρονος από το Τενεσί των ΗΠΑ απολαμβάνει τιμές ήρωα μετά το περιστατικό που, χωρίς την θαρραλέα επέμβασή του, μπορεί να είχε κοστίσει τη ζωή του και των μικρότερων αδερφών του.

Όταν το σπίτι τους πήρε φωτιά ενώ οι γονείς τους έλειπαν, ο Brody Sims ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αυτός και τα αδερφάκια του. «Οι γονείς μας μάς είχαν προειδοποιήσει, αν ποτέ το σπίτι έπιανε φωτιά, να βγαίναμε όλοι έξω και να τηλεφωνούσαμε στην πυροσβεστική», δήλωσε ο μικρούλης με τη μεγάλη καρδιά.

Βέβαια, άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, ειδικά όταν είσαι 11 ετών και αντιμετωπίζεις μια απειλή τέτοιου μεγέθους. Ο Brody, όμως, φάνηκε ψύχραιμος και αποτελεσματικός. Μόλις είδε τη φωτιά να φουντώνει στην κουζίνα, είπε στην αδερφή του να τηλεφωνήσει στα επείγοντα όσο εκείνος έβγαζε τα αδερφάκια τους έξω από το σπίτι σώα και αβλαβή.

«Ο 2χρονος αδερφός του ήταν στο δωμάτιό του στο πίσω μέρος του σπιτιού«, είπε η θεία του μικρού, «και ο Brody πέρασε μέσα από τις φλόγες για να τον πάρει μαζί του έξω απ’ το σπίτι».

«Έκλαιγα και φώναζα το όνομά του για να ξυπνήσει και να έρθει προς το μέρος μου», συμπλήρωσε ο Brody για το περιστατικό, «Έκανα ότι θα έκανε κάθε μεγάλος αδερφός».

«Είναι απίστευτο», δήλωσε η μαμά των παιδιών, «νιώθω απλώς ευγνώμων και περήφανη που τα παιδιά μου έκαναν όσα τους είχαμε μάθει για τέτοιες περιπτώσεις».

Αν και το σπίτι της οικογένειας κάηκε ολοσχερώς μαζί με όλα τα υπάρχοντά τους και τα Χριστούγεννα αναμένονται δύσκολα, η οικογένεια νιώθει πραγματικά τυχερή που είναι όλοι μαζί και απολύτως υγιείς.

Πηγή: people.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v