Έχασα δύο από τα 3δυμά μου – το 3ο κέρδισε τη μάχη και η χαρά έσβησε τη θλίψη

Έχασα δύο από τα 3δυμά μου – το 3ο κέρδισε τη μάχη και η χαρά έσβησε τη θλίψη

Η 36χρονη Vicky Dunn είδε δύο από τα τρίδυμά της να μην τα καταφέρνουν μετά την πολύ πρόωρη γέννησή τους, αλλά το τρίτο αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Η Vicky και ο Paul προσπαθούσαν για καιρό να κάνουν παιδί πριν φέρουν στον κόσμο τον πρωτότοκό τους, τον Alfie. Ήταν τρισευτυχισμένοι, αλλά σύντομα ήθελαν να χαρίσουν στον γιο τους ένα αδερφάκι. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, αποφάσισαν να δοκιμάσουν μια τελευταία φορά.

Τα πράγματα πήγαν καλά και η Vicky έμεινε έγκυος, όχι σε ένα αλλά σε τρία παιδιά – δύο κορίτσια και ένα αγόρι.

Οι πολλές περιπέτειες που είχαν στο παρελθόν, έκαναν το ζευγάρι να είναι επιφυλακτικό για τη συνέχεια. Μάλιστα, δεν είπαν τίποτα στον Alfie για να μη στεναχωρηθεί αν κάτι πήγαινε στραβά. Στην πορεία, οι φόβοι τους αποδείχθηκαν βάσιμοι. Τα δύο κορίτσια δεν αναπτύσσονταν όπως έπρεπε. Ο γιατρός τους πρότεινε να επιλέξουν ένα από τα έμβρυα, ώστε να του δώσουν περισσότερες πιθανότητες, αλλά το ζευγάρι δεν μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση.

«Μπορούμε να προσπαθήσουμε να τα σώσουμε όλα», τους είπαν, «αλλά αυτό ίσως οδηγήσει στο να χαθούν όλα». Παρ’ όλ’ αυτά, η Vicky και ο Paul αποφάσισαν να προχωρήσουν έτσι.

Τελικά, τα μωρά γεννήθηκαν στις 28 εβδομάδες και μπήκαν κατευθείαν στην εντατική. Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη για την Vicky που πέρασε μια τραυματική γέννα, αφού χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση μετά την καισαρική. Όταν τελικά συνήλθε, έμαθε ότι το ένα κοριτσάκι τους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα λόγω προωρότητας, τα μικρά τους είχαν προσβληθεί και από μία λοίμωξη ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή τους (από κυτταρομεγαλοϊό). Ο αγώνας που έδιναν στην εντατική ήταν πραγματικά τιτάνιος.

Δυστυχώς, το ένα μωρό έχασε τη μάχη στις δύο μέρες και το δεύτερο στις 16. Έτσι, έμεινε το αγοράκι, ο μικροσκοπικός George, να παλεύει για τη ζωή του.

Η κατάστασή του δεν ήταν ευοίωνη, είχε προβλήματα με την αναπνοή του, αντιμετώπιζε αρκετές λοιμώξεις και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο αγώνας του έμοιαζε μάταιος. Κι όμως, σιγά σιγά ο George άρχισε να δυναμώνει και τον Νοέμβριο πήγε στο σπίτι του για πρώτη φορά. Μετά από λίγες μέρες, βέβαια, επέστρεψε στο νοσοκομείο με κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησίαζαν, ο Alfie, που ήξερε πια όσα είχαν συμβεί, έκανε μια ευχή στον Άη Βασίλη: ήθελε τον George στο σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, το ζευγάρι άκουσε τα ευχάριστα από τους γιατρούς: ο George πήγαινε πολύ καλύτερα και μπορούσε να κάνει γιορτές σπίτι του. Η Vicky, ο Paul και ο Alfie πέταξαν από τη χαρά τους. Ο μικρούλης έφτασε σπίτι λίγο πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ήταν το καλύτερο δώρο για όλη την οικογένεια.

«Δεν έχουμε ξεχάσει τις αδερφές του που δεν τα κατάφεραν», λέει η μαμά του, «αλλά ο George μας έδωσε απίστευτη χαρά και θα τις θυμόμαστε για πάντα μέσω της δικής του νίκης».

Πηγή: mirror.co.uk

v