Μαμά γέννησε στο μπάνιο με τη βοήθεια του άντρα της εν μέσω διακοπής ρεύματος!

Μαμά γέννησε στο μπάνιο με τη βοήθεια του άντρα της εν μέσω διακοπής ρεύματος!

Δεν είναι σπάνιο να σπάσουν τα νερά μιας μέλλουσας μαμάς, ενώ είναι ακόμη στο σπίτι της και να χρειαστεί να γεννήσει επί τόπου, μακριά από την ασφάλεια του μαιευτηρίου. Αλλά να συμβεί και εν μέσω διακοπής ρεύματος, όπως αναγκάστηκε να γεννήσει η Emma Spencer, αυτό είναι πραγματικά απίστευτο, όσο και τρομακτικό.

Κάπως έτσι, λοιπόν, μέσα σε απόλυτη συσκότιση, ήρθε στον κόσμο ο μικρούλης Rowland, γιος της Emma και του Chris Spencer. Γεννήθηκε 3,6 κιλά με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του, κάτι που ανάγκασε την μαμά του να τον ξετυλίξει μόνη της για να μην κινδυνέψει το μωρό της.

Το ζευγάρι σκόπευε να γεννήσει στο σπίτι με την απαραίτητη βοήθεια μιας μαίας, ειδικού σε τέτοιες γέννες. Αλλά ο μικρούλης αποφάσισε να έρθει στον κόσμο 4 μέρες νωρίτερα και μάλιστα στη μέση της νύχτας.

«Ξύπνησα και είχαν σπάσει τα νερά μου», θυμάται η πανευτυχής μαμά, «οπότε έτρεξα κατευθείαν στο μπάνιο. Εκεί είδα τα φώτα να τρεμοπαίζουν και ξαφνικά όλα τυλίχτηκαν στο σκοτάδι. Είπα στον Chris να μιλήσει με τη μαία και εκείνη μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος γι’ αυτό».

Λίγο μετά, υπό το φως του κινητού του Chris, η Emma είδε το κεφάλι του παιδιού να ξεπροβάλλει και άφησε τη γέννα να εξελιχθεί μόνη της με μόνη βοήθεια αυτή που μπορούσε να της δώσει ο άντρας της. 8 λεπτά μετά τη γέννηση του Rowland, έφτασε και η μαία για να αναλάβει τη φροντίδα της μαμάς και του μωρού.

«Είναι πολύ περίεργο το πόσο ήρεμη ήμουν σε όλη τη διάρκεια του τοκετού», λέει η Emma, «ο καημένος ο Chris όμως, θα το θυμάται για πάρα πολύ καιρό».

Πηγή: mirror.co.uk

v