Προωράκι που γεννήθηκε 380 γραμμάρια πάλεψε για τη ζωή του και κέρδισε

Προωράκι που γεννήθηκε 380 γραμμάρια πάλεψε για τη ζωή του και κέρδισε

Ο μικρός Mohamed γεννήθηκε πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή στις 28 εβδομάδες, λόγω κάποιων επιπλοκών που παρουσιάστηκαν. Παρόλο που οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν ελάχιστες, οι γιατροί έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους και τελικά το μικροσκοπικό μωράκι σώθηκε.

Όταν γεννήθηκε ο Mohamed γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 380 γραμμάρια, όσο ένα κουτάκι αναψυκτικό, και χρειαζόταν βοήθεια για να αναπνεύσει καθώς οι πνεύμονές του δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως. Έλαβε επίσης θεραπεία για αναιμία, διαταραχή ηλεκτρολυτών, αιμορραγία στον εγκέφαλο πρώτου βαθμού και καρδιακά προβλήματα - επιπλοκές που αντιμετωπίζουν συχνά τα πρόωρα μωρά. 

«Έμεινε στο νοσοκομείο 124 ημέρες και ίσως είναι το μικρότερο μωρό που πήρε εξιτήριο από ιδιωτικό νοσοκομείο» ανέφερε η Δρ. Aditya Rakhecha, επικεφαλής του μαιευτικού τμήματος και σύμβουλος για νεογνά. «Μωρά που ζυγίζουν λιγότερο από 500 γραμμάρια επιβιώνουν σπάνια, αλλά κι αν ζήσουν αντιμετωπίζουν διάφορες επιπλοκές. Ο Mohamed, όμως, βγήκε από το νοσοκομείο χωρίς προβλήματα υγείας». 

Η μητέρα του, Rawan Elbashir, είναι φαρμακοποιός και παρακολουθούνταν στενά επειδή είχε εμφανίσει υπέρταση στην πρώτη της εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να γεννήσει την κόρη της πρόωρα, στις 32 εβδομάδες. Ωστόσο στον Mohamed, τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στις 18 εβδομάδες όταν οι γιατροί εντόπισαν πως δεν ήταν ομαλή η παροχή αίματος στο μωρό. Τελικά, γέννησε πάλι πρόωρα αυτή τη φορά στις 28 εβδομάδες με καισαρική τομή. 

«Είμαι χαρούμενος για τον μικρό Mohamed και την οικογένειά του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του μαιευτηρίου. «Αυτός ο νεαρός μαχητής βγήκε νικητής καθώς ένας στρατός από γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικούς και άλλο ιατρικό προσωπικό έβαλε τα δυνατά του όχι απλά να τον σώσει, αλλά να πάρει εξιτήριο χωρίς προβλήματα υγείας που να τον ταλαιπωρούν».  

Πηγή: thenationalnews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v